torstai 13. heinäkuuta 2017

Sitruunasorbetti


Synttärilahjaksi saamani jäätelökone on ollut meillä viikoittaisessa käytössä. Se on otettu mukaan juhannuksenviettoon mökille, grilli-iltaan kavereiden luokse ja valmiita jäätelöitä on kyyditetty kylmälaukulla anoppilaan maisteltaviksi. Olen kokeillut erilaisia kermajäätelöitä, ja onpa mieskin kehitellyt oman versionsa lempimaustaan stracciatellasta. Tietenkin koneella on surautettu myös omaa suosikkijätskiäni sitruunasorbettia – nyt jo peräti kahteen eri otteeseen. Eikä lopputulos muuten häviä yhtään jätskikiskojen gelatoille! Sorbetista tulee ihanan kirpeää ja silkkisen sileää, ja sen valmistaminen vaatii todella vähän vaivaa. Ilman jäätelökonetta massaa joutuu toki sekoittelemaan pakastettaessa useaan otteeseen.


Jäätelön ohje on jälleen peräisin ruotsalaiselta kondittorilta Elisabeth Johanssonilta, jonka reseptejä olen blogissani toistuvasti kehunut. Se löytyy Johanssonin kirjasta Jäätelö, joka on minulla tällä hetkellä lainassa kirjastosta mutta jonka lisäsin heti jäätelökoneen saamisen jälkeen hankintalistalleni. Kirjasta olen ehtinyt kokeilla myös mansikka-, raparperi- ja suklaajäätelöä, mutta jäljellä on vielä monen monta testattavaa makua.

Sitruunasorbetti

6–8 annosta

4 sitruunaa
1 ½ liivatelehteä
1 ½ dl sokeria
100 g glukoosisiirappia (= noin 3/4 dl)
3 ½ dl vettä

Purista sitruunoista mehu eli noin 2 ½ dl. Liota liivatelehtiä 5–10 minuuttia kylmässä vedessä. Kiehauta sokeri, glukoosisiirappi ja vesi niin että sokeri sulaa. Nosta kattila levyltä. Ota liivatelehdet liotusvedestä ja liuota ne kuumaan liemeen. Anna liemen jäähtyä hetki ja sekoita siihen sitten sitruunamehu. Jäädytä liemi jäätelökoneessa kiinteäksi ja kuohkeaksi (omalla koneellani tähän kului noin tunti). Siirrä sorbetti kulhoon ja anna sen olla pakastimessa 1–2 tuntia, jotta siitä on helpompi muotoilla palloja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitäs sanot?