keskiviikko 21. kesäkuuta 2017

Lielahden kirpputorit

Tampereen keskustan kirpputoreja esittelevät postaukseni parin kolmen vuoden takaa (katso tästä osa 1 ja osa 2) ovat edelleen blogini luetuimpia kirjoituksia. Länsitamperelaisena kiertelen kuitenkin usein myös Lielahden kirppareilla. Lietsun kirppiskartta mylläytyi tänä keväänä uuteen uskoon, kun moni paikka muutti uuteen osoitteeseen ja uudistui. Kohteita alkaa olla sen verran monta, että niiden kiertämiseen saa varata jo useamman tunnin. Tässä antia tuoreimmalta kirpparirundiltani.


Fida lähetystori
Possijärvenkatu 2
Lielahden Fida on tämän hetken suosikkikirpparini Tampereella. Se on edullinen, siisti ja viihtyisä. Tavaroiden esillepanoon on nähty vaivaa, ja niitä on helppo silmäillä. Lietsun Fidasta olen löytänyt hyvään hintaan muun muassa kivoja paitoja ja paritkin nahkaiset vintagesaapikkaat samalla kertaa. Tarjolla on mukavasti etenkin naisten, miesten ja lasten vaatteita ja asusteita (väreittäin lajiteltuina, mistä tykkään) sekä astioita. Huonekaluvalikoima on viime aikoina laajentunut, mutta mööpeleitä en täältä lähtisi ensimmäisenä hakemaan, vaihtoehtoja on sen verran vähän. Ainoat miinukset muutoin kovin sympaattinen pikku Fida saa hengellisen taustamusiikin pakkosoitosta.


SPR:n Kontti
Harjuntausta 3
Kontti on iso, avara ja selkeästi jaoteltu kirppis. Sieltä kyttään etenkin huonekaluja, joita Kontissa on kiitettävän paljon. Joskus silmiin osuukin helmiä, mutta suuri osa kalusteista on lastulevykamaa ja "väärän" aikakauden sohvia. Kontista olen napannut parikin hienoa vanhaa nahkalaukkua sopuhintaan, viimeksi keväällä mustan vintagekassin kolmella eurolla. Myös astioita ja sisustustavaroita kirppiksellä on melko paljon, ja ne on järjestelty osastoiksi värien mukaan (mikä tosin toimi vanhassa Sellukadun kiinteistössä paljon paremmin). Vaatevalikoima on kohtuullinen, ja kengät on järjestetty kahteen osastoon kokojen mukaan. Isomaha kiittää etenkin erillisestä äitiysvaaterekistä, joka tuntuu tamperelaisilla kirppareilla olevan suuri harvinaisuus – vaikka mammavaatteiden sortimentti ei Kontissa järin suuri olekaan. Plussaa myös siitä, että Kontti on muutettuaan pidentänyt ilta-aukioloaan tunnilla.


Jonnan kirppis
Enqvistinkatu 7
Pakko myöntää, että tämä kirpputori on jäänyt itselleni hieman oudoksi, koska vierastan itsepalvelukirppiksiä. Jonnan kirppikseltä tuntuu löytyvän ensisijaisesti nuorten naisten ja lasten vaatteita (halpaketjukamaa), astioita ja piensisustustavaraa. Miehet älkööt siis vaivautuko. Tyhjiä pöytiä oli vain muutama, joten ainakin myyjät ovat löytäneet kirppiksen. Tällaisissa paikoissa aarteiden bongaaminen riippuu tietenkin pitkälti siitä, sattuuko myyjillä olemaan sama maku ja koko kuin itsellä. Tällä kertaa Jonnalla minua ilahdutti etenkin eräs söpösti vintagehenkisten vaatteiden rekki. Pöydät ovat sinänsä suhtkoht siistejä vaikkakin täyteen tuupattuja, mutta paikan yleisvaikutelma jää jotenkin tunkkaiseksi, ehkä osaksi kapeahkojen käytävien takia.


Pelastusarmeijan kirpputori
Sellukatu 15
Pelastusarmeijan Lielahden-kirppiksen yleisilme vaikuttaa jotenkin kalsealta. Tuntuu, että kaikkea on vähän. Olisiko syynä vain se, että samassa tilassa sijaitsi vielä alkuvuodesta Kontti, jolla oli käytettävissään lisäksi kiinteistön toinen puoli? Vaatteiden valikoima on pienehkö ja hintataso himppasen korkeampi kuin vaikkapa Fidalla ja Kontilla (etenkin mekkojen hinnat kirpaisevat). Kirpparilla on myös jonkin verran huonekaluja ja astioita. Täältä en osaisi oikein tulla varta vasten hakemaan mitään, mutta eikö satunnaisten helmien bongaamisessa piilekin juuri se kirppisten viehätys? Itse asiassa kierrokseni ainoan ostoksen tein juuri täällä: käteen tarttui etsinnässä ollut huonekasvikirja, jonka painos on myyty loppuun – vieläpä 50 prosentin alennuksella.


Lielahden kierrätyskeskus
Sellukatu 15
Kirppishaukan iloksi Pelastusarmeijan ulko-ovesta on kulku myös aivan hiljattain avattuun kierrätyskeskukseen. Hallimainen tila täyttyy pääosin huonekaluista. Tarjolla on sohvaa, pöytäkalustoa ja sänkyä, joukossa myös mielenkiintoisia yksilöitä. Kotiaan laittavan kannattaakin tsekata paikan mööpelitarjonta. Myös astioita on mukavasti. Tilan perällä on muutama rekki naisten, miesten ja lasten vaatteita, jotka olen ensin ohittamassa kokonaan. Valikoima ei ehkä ole pelkkää trendikledjua, mutta hinnat yllättävät positiivisesti. Lähes jokainen vaatekappale tuntuu maksavan vaivaisen euron! Oikean vaatteen osuessa kohdalle mahdollisuus edukkaisiin löytöihin on siis suuri.

Raskaana olevia ja lapsiperheitä palvelevat Lielahdessa myös kirppiskauppa Vadelmatarha (Possijärvenkatu 1) ja kirpputoripuoti Vekaratori Fantti (Lielahtikeskus, Antti Possin kuja 1), joissa molemmissa myydään käytettyjä äitiys- ja lastenvaatteita sekä lastentarvikkeita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitäs sanot?