perjantai 26. toukokuuta 2017

Toscanan kutsu

Minun on aina ollut hivenen vaikea ymmärtää ihmisiä, jotka haluavat lomailla samassa kohteessa kerta toisensa jälkeen. Kunnes muutuin itsekin yhdeksi heistä.


Vietimme kuluneen viikon Toscanassa, vain 25 kilometrin päässä paikasta, jossa lomailimme kaksi vuotta sitten ja 30 kilometrin päässä paikasta, jossa lomailimme kolmisen vuotta sitten. Jotain vetovoimaista tässä maakunnassa vain on. Aukeat kumpuilevat peltomaisemat, rustiikit talot, hyvä ruoka (tai pikemminkin raaka-aineet). Koko paketti ja tunnelma. Ja etenkin se, että kauniin majapaikan löydettyään ei tarvitse kuin olla ja ihailla maisemia. Nytkään emme tehneet ainuttakaan suunnitelmaa oleilumme ajaksi. Ja juuri se tekee meille loman. Vapaus päätöksenteosta, valinnoista ja velvollisuuksista.


Nykyään minun on aina vain hankalampi kuvitella itseni vähänkään pidemmälle hotellilomalle kaupungin vilinään tai rantalomalle turistikohteeseen. Kaipaan lomalta inspiroivaa miljöötä, kaunista luontoa, rauhaisuutta, yksityisyyttä ja omaa keittiötä kokkausmahdollisuuksineen. Kotimajoitus maaseudulla tai muuten cityn ulkopuolella tuntuu siksi lyömättömältä ratkaisulta, ja meistä on tullut ehdottomia Airbnb:n kannattajia. Juuri oikeanlaisen asunnon etsiminen vaatii jonkin verran työtä, mutta vaivannäkö kannattaa, kun saapuu paikan päälle kohteeseen. Ainakin me olemme olleet toistaiseksi onnekkaita, sillä kaikki vuokraamamme kämpät ovat olleet upeampia kuin kuvissa ja omistajat ystävällisiä. Tämänkertainen Toscanan-majoituksemme ei tehnyt poikkeusta. Saimme jälleen kerran asua ihanassa talossa satukirjamaisemissa, nyt Miriamin ja Carlon vuokralaisina.


Jopa talon vessaan lankesi niin upea valo, että innostuimme kerrankin räpsimään selfieitä...


Myös asunnon pihapiiri kiehtoi mukavasti mielikuvitusta, ja vietinkin hyvät tovit vain pällistellen ympärilleni. Kukkulalle rakennetulta talolta avautuivat huikeat maisemat pelloille ja viinitarhoille. Tiluksilla sai tehdä kävelyretkiä lähimaastoon. Mikä sen parempaa kuin pieni reippailu leppeässä kesäsäässä auringon käydessä hiljakseen mailleen ja rennon lomapäivän kääntyessä kohti iltaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitäs sanot?