sunnuntai 14. toukokuuta 2017

Lähes-äitienpäivä

Tänä äitienpäivänä äitiys koskettaa minua enemmän kuin koskaan aiemmin. Jo kahden kuukauden päästä olen itsekin äiti. Ajatus tuntuu kuluneen odotusajan jälkeen edelleen huikealta, vaikka huomaan luonnon tehneen jo tehtävänsä ja alkaneen valmistaa minua tulevaan hiljalleen myös henkisesti.


Päällimmäisenä tunteena on kuitenkin varmasti ollut hämmennys. Muun muassa siitä, miten sisälläni kehittyy toinen keho ja etenkin toinen mieli (ja mistä ne sinne putkahtivat). Miten paljon todistusaineistoa sen uskominen alkuraskaudessa vaati. Miten paljon uutta olen jo oppinut ja miten valtavasti opittavaa on vielä edessä. Miten radikaalisti oma ruumis ihan fyysisesti muuttuu näin lyhyessä ajassa. Mistä kaikki tamperelaiset odottajat ostavat äitiysvaatteensa. Miten raskausvaivattomasti odotus voikaan edetä. Miten monet ruoka-aineet ovat raskaana olevilta kiellettyjä. Miten mukavilta rumat äitiyshousut tuntuivat, kun ne vetäisi ensimmäistä kertaa kiristäneiden tavishousujen jälkeen jalkaan. Millaisella innolla muut äidit kertovat kokemuksiaan ja suosituksiaan odottajalle. Miltä pienen ihmisalun potkut kohdussa tuntuvat. Millaiset vaunut sitä oikein pitäisi hankkia. Miten paljon mies aikoo vielä ostella pehmoleluja. Miten yhtäkkiä ymmärsin, että tästä lähtien sitä kantaa huolta toisesta ihmisestä elämänsä loppuun asti. Mihin ihmeeseen sitä on oikein ryhtynyt.

Muita vahvoja tunteita ovat olleet kiitollisuus ja arvostus. Kiitollisuus, että saamme kokea tämän, ja arvostus muita, niitä jo oikeita äitejä kohtaan. Sanoisin, että olette päivänne ansainneet.

4 kommenttia:

 1. Lämpimät onnittelut ja tsemppiä tuleviin koitoksiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heli! Ja paljon onnea myös teille perheenlisäyksestä!

   Poista
  2. Kiitos! Hyviä havaintoja ja pohdintoja raskautumiseen liittyen olet tehnyt. Erityisesti tuo äitien into jakaa vinkkejä ja kokemuksia hymyilytti. Siksi tyydyinkin vain toivomaan teille onnea. :)

   Poista
  3. Hehee. ;) Ei sillä, etteikö neuvoista olisi hyötyä. Tunnen olevani vielä todellinen noviisi ihan kaikissa odotus- ja äitiysasioissa ja aika usein totaalisen pihalla...

   Poista

Mitäs sanot?