perjantai 28. huhtikuuta 2017

Viherhuoneen ikkunalauta


Viherhuoneessamme tapahtuu! Seinälle on nimittäin ilmestynyt ikkunalauta. Meillä sisustusuudistukset ovat sen verran harvinaista herkkua, että näinkin pieni muutos tuntuu raportoimisen arvoiselta. Etenkin jos sitä on hauduteltu yhtä pitkään kuin tätä...


Ikkunalauta nimittäin näkyy jo miehen pestaaman sisustussuunnittelijan vuonna 2011 päiväämässä ehdotuksessa, mutta seinälle asti se päätyi vasta nyt. Ihan kaikki suunnittelijan ideat eivät tosin muutenkaan tulleet toteutetuiksi, esimerkiksi K-tuolia mies ei koskaan hankkinut. Valaisinidea sen sijaan on suoraan tästä suunnitelmasta, samaten koko huoneen käyttötarkoitus ja tunnelma. Suunnittelijan päähänpisto ovat myös lasiset liukuovet.


Vaikka kehitystä hiljalleen tapahtuukin, suunta ei ole ainoastaan nousujohteinen. Kurkatkaapa vain, kuinka hehkeältä huone näytti kolme vuotta sitten juhannuksen aikoihin, kun vehreyttä tulvi sisään vielä ikkunoistakin. Limoviikunat ovat talvella menettäneet ison osan lehdistään, ja traakkipuukin näyttää traagiselta. Jotkin kasvit ovat kuolleet ja toisia on tullut tilalle. Eikä ikkunalautaa ole tietenkään tarkoitus jättää näin toimettomaksi, vaan sille on hankinnassa pitkä rivi valoisan paikan viherkasveja, etenkin lisää lemppareitani mehikasveja. Toistaiseksi tyrkkäsin laudalle kaikenlaista täytesälää, kuten miehen Etelä-Afrikasta tuoman peltisammakon, tiilikynttilänjalan ja matkamuistokokoelmani: pikkukiviä ainakin Islannin Eldborgin kraatterilta, Italian Carrarasta ja Gotlannin Närsholmenilta. Lattiapintaakin olisi varaa täyttää vielä korkeammilla ruukkukasveilla.


Sen lisäksi, että ikkunalauta on raikastanut viherhuoneen ulkonäköä, se on valitettavasti myös parantanut huoneen käyttöastetta. Katit ovat nimittäin ottaneet sen tehokkaasti haltuunsa. Laudalta on hyvä tarkkailla ulos ja hypätä vitriinin päälle. Pelottaa jo valmiiksi, kuinka tulevan kasvikokoelmani oikein käy?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitäs sanot?