keskiviikko 18. tammikuuta 2017

Seychellit: La Digue


Jouluaattona hyppelimme Praslinin saarelta päiväksi naapuriin La Diguelle, vartin lauttamatkan päähän. La Digue on vielä Prasliniakin pienempi saari (5 x 3,3 km), jota oli näppärintä tutkia polkupyörän selästä. Autoja siellä ei juuri näkynytkään, lehmävankkureita kylläkin. Tiet olivat kapeita ja polttavan kuumia paljaita jalkoja vasten. Lämpömittareihin emme muuten törmänneet koko reissun aikana, mutta jos etukäteen kotona katsomani asteluvut pitivät lopulta kutinsa, saimme nauttia 28 asteesta melko lailla koko reissun ajan.


Osoittautui, että La Diguella oli Seychellien kuvauksellisimmat rannat, ainakin omasta mielestäni. Sileän sannan lisäksi biitseillä oli erityisen paljon koko saariryhmälle tunnusomaisia graniittikalliota. Turkoosien vesien fanina minulle riitti paljon ihasteltavaa. Ajoimme läpi lähes koko saaren tiet, mutta huikein maisemareitti kulki satamasta saaren itäpäähän pohjoista rantaa myötäillen. Turisteja oli (täälläkin) yllättävän vähän, joten privaattibiitsin sai halutessaan omia melkein mistä kohtaa vain.


Säästimme kastautumisen kuitenkin päivän viimeiseen kohteeseen välttyäksemme jatkuvalta aurinkorasvan lotraamiselta. Ranta oli nimeltään Grand Anse, ja siellä otin ensimmäistä kertaa elämässäni mittaa oikeasti isosta aallosta. Jätän postaamatta kaikki ne nöyryyttävät kuvat, joita mies ilkeänä napsi koettelemuksistani, mutta voin kertoa, että aalto voitti.


La Digue -päivä oli ehdottomasti matkan ihanimpia ja mieleenpainuvimpia. Paratiisisaarella pyöräily ei ollut ollenkaan pöllömpi tapa viettää jouluaattoa! Suoraan sanottuna en ikävöinyt lainkaan kinkkua tai laatikoita vaan nautin kiittämättömän paljon rantaravintolassa miehen kanssa jakamastani fish and chips -annoksesta ja kylmästä kokiksesta, joka hikoili lasin läpi pöydälle valtavan lätäkön. En kaivannut sukulaiselta toiselle suhaamista vaan olin tyytyväinen, että sain kerrankin viettää aaton itsekkäästi toisten ihmisten odotuksia miettimättä. Itse asiassa joulu ei päivän aikana juurikaan käynyt edes mielessäni, mikä ei haitannut yhtään. Vapauttavaa vaihtelua!

Katso myös Seychellit: Praslin ja Seychellit: Mahé

EDIT: Lisätty linkki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitäs sanot?