maanantai 8. elokuuta 2016

Häät kuvina

Saimme viimein valmiit hääkuvat valokuvaajaltamme, joten ennen kuin vilautan teille häämatkan kuva-antia, palataan vielä hetkeksi keväiseen juhlapäiväämme.


Meidät vihittiin Tampereen ylväässä tuomiokirkossa. Alttarille asteleminen osoittautui yllättäen melko jännittäväksi, mutta tuon pitkän suoran jälkeen oloni vapautui koko loppupäiväksi. Edes sulhasen nimettömään jumittanut sormus ei saanut minua hikeentymään. Kirkko-osuuden huippukohtia oli kitaristi-sellisti-laulajatrion esittämä versio Prince of Assyrian Whatever you want -kappaleesta, joka taisi liikuttaa useampaakin paikalla olijaa. Poistumismarssiksi olimme sen sijaan valinneet jylhän Zadok the priestin, jonka ainakin yksi häävieras tunnisti Mestarien liigan tunnariksi – ei sillä, että olisimme päätyneet siihen tarkoituksella, vaikka olikin kyseisen liigan finaalipelipäivä! Lisää huumoria saatiin, kun poistuimme sulhasen kanssa kirkolta mopoautolla.


Hääpaikkana toiminut Nokian TEHDAS 108 oli nappivalinta, vaikka huonekalujen siirteleminen oli edellisenä iltana vienytkin melko paljon aikaa kiireisestä illastamme. Tunnelma oli kohdallaan! Erityisen ylpeä olin myös eräästä rekvisiittavarastosta suhteilla lainattuun entiseen kirkon kattokruunuun, jonka hiiasimme tehtaan kattoon. Myös tehtaan sakki oli siitä niin innoissaan, että kruunu jätettiin paikalleen pitkäaikaislainaan, eikä meidän tarvinnutkaan enää roudata sitä takaisin. Niinpä siitä ovat saaneet iloita kesän muutkin hääparit. Monen vieraan mieleen painui varmasti myös muhkea, kokonaisena palvattu häränreisi sekä kakkubuffetin hulppea herkkuvalikoima.


Hääpäivän toinen jännä paikka oli puhe, jonka pidin sulhaselle koko poppoon edessä. Tai sitten sulhasen minulle pitämän puheen kuunteleminen... Häävalssia en oikeastaan edes miettinyt, koska vaikka olen kehno tanssija, suorituksen onnistumisella ei ollut niin väliä. Sitä paitsi kuulin viimeksi eilen palautetta, että tanssi sujui oikein hyvin, joten lienee syytä olla tyytyväinen. Tuoreen kälyni kuvaaman valssausvideon kieltäydyin kuitenkin varmuuden vuoksi katsomasta.


Tässä sitä siis ollaan onnellisesti naimisissa. Aika mahtavaa.

Kuvat: Tero Luutikivi

2 kommenttia:

  1. On teillä kyllä ollut hienoja, eikun upeita ideoita ja juttuja häissänne! Ne on ollut varmasti myös hieno elämys vieraille, ainakin mitä näistä kuvista ja teksteistä on vähän saanut käsitystä juhlista!

    VastaaPoista

Mitäs sanot?