perjantai 17. kesäkuuta 2016

Kakkubuffet ja omat oluet

Yksi (mielestäni harvoista) asioista, joita halusin ehdottomasti häihimme, oli kakkubuffet. Siis tajuton määrä kotitekoisia kakkuja maisteltaviksi ja herkuteltaviksi! Laskelmoin, että 145:tä kutsuttua vierasta varten pöydässä pitäisi olla noin 30 kakkua (!), joten vaikka kuinka harrastankin leipomista, buffetin toteuttaminen edellytti apuvoimien värväämistä. Onneksi lähipiiristäni löytyy taitavia ja innokkaita leipojia, joista sain mukaan kolme marttakaveriani, oman äitini ja nykyisen anoppini.


Kevään aikana sumplimme, kuka leipoo mitäkin ja kuinka monta kakkua. Huomioon piti tietenkin ottaa myös ruoka-allergikot, ja niinpä 30 kakusta jopa 13 olikin laktoosittomia, 6 gluteenittomia ja 3 munattomia. Buffetin toteuttaminen vaati myös logistisia ja tilankäytöllisiä ratkaisuja. Pohdittavana oli muun muassa, koska kakut kuskataan leipojilta juhlapaikalle (ja kuka sen tekee) ja missä tätä valtaisaa kakkumäärää säilytetään – niin kotona kuin juhlapaikallakin. Lopulta kakkukuskin nakki napsahti yhdelle jos toiselle, ja saimme TEHDAS 108:iin vielä pari lisäjääkaappia, koska muuten tila olisi loppunut auttamattomasti kesken.


Häiden houkuttava kakkumenu näytti tältä:

Eijan tyrnijuustokakku
Emilian Baileys-juustokakku
Jennan mutakakku
Jennan porkkanakakku valkosuklaa-tuorejuustokuorrutuksella
Jennan sitruuna-mangojuustokakku
Merin banoffeekakku
Merin sitruunatäytekakku
Petran mustikkaraakakakku
Petran suklaa-appelsiinikakku
Petran suklaakakku
Sirpan mustikkakakku

Vaikka pitopalvelu hieman hymähtelikin jääkaappeihin ahdetuille kakkuövereillemme, tähteeksi jäi vain neljä kokonaista kakkua ja jämiä päälle. Aika hyvin olin siis kakkujen määrän arvioinut, koska kaikista kutsutusta jätti saapumatta 25 henkilöä (emmekä enää ilmoittautumisajan päätyttyä lähteneet pienentämään kakkumäärää).


Ahkerat marttanaiset koristelivat kakkuja vielä viime hetkillä ennen tarjoilua. Somisteet olivat ihanan luonnollisia: kukkia, lehtiä ja marjoja. Juuri sellaista simppelin tyylikästä, mistä tykkään. Kakkujen mausta nyt puhumattakaan! Olen niin tyytyväinen, että ehkä hieman pähkähullulta kuulostanut idea kakkubuffetista tämänkokoiselle vierasjoukolle oli mahdollista toteuttaa. Myös hääväeltä tullut palaute oli häkeltyneen positiivista. Kakkubuffet oli monelle jotain aivan ennenkokematonta. Valtavat kiitokset vielä kerran leipurinaisille!Jos minä olin innoissani kakuista, mies hykerteli ehkä enemmän juomapuolesta. "Tavanomaisten" alkoholijuomien lisäksi häissämme tarjottiin nimittäin "oman panimon" tuotteita: kolmea erilaista olutta, joista vastuussa olivat bestman ja hänen velipoikansa. Tesoman teollisuuspanimossa oli pöhissyt kevään aikana toistasataa litraa olutta. Ei siis ihme, että juhlapaikan kylmätilojen riittävyys oli koetuksella! Koska bestman oli jo kokenut olutmestari, nämäkin juomat syntyivät varmalla tatsilla. Juhlakansa pääsi taas kerran maistelemaan erikoisuuksia, ja palaute oli tässäkin kohtaa ilmeisen positiivista. Iso kiitos myös olutvastaaville!

Kun pitopalvelun pöperötkin vielä keräsivät roppakaupalla kiitosta, voisin tyytyväisenä todeta, että häidemme ruoka- ja juomapuoli oli oikein onnistunut.

Kakkukuvat: Emilia, Meri ja Petra

2 kommenttia:

  1. Mieletön! Kyllä minä ainakin olisin ollut onnesta haltioitunut vieras, jos olisin moisesta kakkubuffetista päässyt maistelemaan tarjoiluja. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tästä tuli kyllä tosi näyttävä setti! Oon edelleen ihan fiiliksissä siitä, että buffet toteutui - ja onnistui näin hienosti.

      Poista

Mitäs sanot?