tiistai 31. toukokuuta 2016

Isoissa häissä


Nyt sitä ollaan sitten naimisissa! Häitämme vietettiin viime lauantaina. Juhlat olivat ennen kaikkea lämminhenkiset ja rennot. Minä ja sulhanen viihdyimme, ja saamistamme kommenteista päätellen myös vieraat viihtyivät. Erikoinen tehdasmiljöö tuntui sykähdyttävän hääväkeä. Ruoka sai järkyttävän paljon kehuja (ja se santsattiin täysin loppuun), jälkkäriksi tarjottu hekumallinen kakkubuffet ylisanoja. Kirkkoon järkätty musiikkiesitys liikutti seurakuntaa (ja ehkä pikkuisen hääpariakin) ja meidän toisillemme pitämät puheet kuulemma sekä hauskuuttivat että koskettivat. Moni kehui juhlapaikalle näpräämiämme yksityiskohtia, ja saimme paljon palautetta siitä, että häät olivat meidän näköisemme. Bailaamaan jäi yöllä vielä iso lössi porukkaa, kun me jo sulhon kanssa hipsimme kotiin.


Järjestelyissä ajatuksemme oli karsia epäolennaisuuksista ja panostaa sen sijaan siihen, mikä meille on tärkeää: hyvään ruokaan ja viihtymiseen (sekä pikkuisen myös kirjalliseen materiaaliin; minkäs sitä luonnolleen mahtaa). Ja koska esimerkiksi morsiamenryöstö, sukkanauhanheitto ja kakunpolkaisu ovat mielestämme vain harvoin aidosti hauskoja ja kiinnostavia ohjelmanumeroita, jätimme ne surutta pois kokonaan. Samoin kuin riisinheiton kirkon portailla, koska en halunnut nyppiä jyviä sukkahousujeni sisältä koko iltaa. Vaikutti kuitenkin siltä, että häiden viihtyvyys ei ole kiinni ihan jokaisesta perinteestä.


Juhlia edeltävä perjantai oli täynnä hässäkkää ja venyi pikkutunneille asti, tai itse asiassa pidempäänkin, koska taisin käydä hieman ylikierroksilla eikä uni tullut lopulta ollenkaan. Hääaamu alkoi väsyneissä merkeissä, mutta vihdoin virkistyttyäni jaksoin reippaana koko päivän. Parasta kuitenkin oli, että en jännittänyt (paitsi ehkä hitusen kirkon käytävää marssiessani) enkä stressannut asioiden sujumisesta vaan pystyin nauttimaan rennosti juhlahumusta. Eivätkä edes kengät hiertäneet tai meikit levinneet! Jotenkin sitä vain odotti innolla, että kaikki viimeisten 11 kuukauden aikana suunnitellut asiat konkretisoituvat päivän aikana yksi toisensa jälkeen.


Saimme hääjärjestelyihin valtavasti apua tuttavilta ja tuttujen tutuilta. Kaikki suhteet käytettiin siis ronskisti hyväksi! Kakkubuffetin 30 kakusta olivat vastuussa kolme vieraana ollutta marttakaveriani, molemmat anopit ja minä itse. Osan tarjotuista oluista pani bestman ja hänen veljensä. Valokuvaajana toimi samainen velipoika. Kukkakimput ja vieheet loihti yksi marttakavereistani, joka sattuu olemaan floristi. Vieraiden pöydissä olleet lasimaljakot teki äitini, joka sattuu olemaan lasinpuhaltaja. Kirkkomuusikoista kaksi hoiteli paikalle kaaso, jolla sattuu olemaan oma ohjelmatoimisto, ja kolmas oli miehen kaveri. Myös häävalssit olivat kaason heiniä, onhan hän kuitenkin myös pianisti. Meille kotiin tullut meikkaaja-kampaaja oli näyttelijäkaverini "työkontakti". Kauan etsitty häämauto (!) lainattiin toisen marttakaverini kaverin kaverilta, joka löytyi Fb-kyselyn perusteella. Juhlapaikan järjestely- ja siivoustalkoolaisiksi rekrytoimme perheiden lisäksi miehen lapsuudenystäviä. Suurkiitokset vielä kaikille!

Häistä lisää vielä myöhemmin, kun saan täydennettyä kuvavarantojani!

Kakkukuva: Meri
Muut kuvat: Pekka

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos Pirjo! Satuinpa muuten bongaamaan kirjaston lehtihyllyllä tutunnäköiset timanttikuviot Kodin kuvalehdestä. ;)

      Poista

Mitäs sanot?