torstai 28. huhtikuuta 2016

Häämötys

Häihin on enää kuukausi. Moni asia on vielä vaiheessa, mutta hyvin montaa asiaa on ainakin jo aloitettu. Viimeisteltävää on paljon. Edistystä tapahtuu kuitenkin joka päivä. Esimerkiksi eilen pidin palaverin floristin kanssa, sovin koemeikkiajan, olin yhteyksissä juhlapaikkaan, ilmoitin vieraiden määrän ja erikoisruokavaliot pitopalvelulle ja hinkkasin istumajärjestystä. Lisäksi olen muun muassa maalaillut tienvarsikylttejä, tehnyt pöytäkoristekokeiluja, leiponut koekakkuja ja mallaillut paikkakortteja. Mitä enemmän alkaa tapahtua konkreettisia juttuja, sitä kivemmalta järjestelyt taas tuntuvat. Ensi viikolle kalenterissa lukee hiustenleikkuu ja sormusten sovitus, sitä seuraavalle koemeikki.


Nyttemmin osaan antaa isot rispektit kaikille häät järkänneille, ja ymmärrystä alkaa herua jopa bridezilloille. Päätettävänä on vain niin käsittämän monta pientä yksityiskohtaa (ja kaikkea en ole varmasti itse tullut edes ajatelleeksi). Onhan se vähän hullua, miten paljon vaivaa nähdään yhden päivän takia. Ja kuinka moni pitkään viilattu asia menee vierailta vielä kokonaan ohikin? Toivottavasti edes itse muistaisi nauttia kaikesta.


Mutta onneksi häät ovat jo toukokuussa. Kun emme pidä heinähäitä, saamme löysäillä koko kesän. Tajusin myös, että kevätjuhlissa monella vieraalla ei ole vielä hää-ähkyä, vaan meidän häämme saattavat olla useammalle kauden ekat (ja sitä myöten kovin odotetut) kekkerit. Samalla asetamme tavallaan riman lopuille kesähäille. Toukokuussa luulisi olevan myös suhteellisen vähän muita päällekkäisyyksiä – toisten häitä ja rockfestareita. Hehee, ja minä kun halusin keväthäät vain siksi, että toukokuu on mielestäni ihaninta aikaa vuodesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitäs sanot?