perjantai 15. huhtikuuta 2016

Broileri-artisokkasalaatti jogurttikastikkeen kera


Viime vuodet olen suomentanut oikeastaan eniten ruoka- ja leivonta-aiheisia kirjoja. Koska olen varsinainen sokerihiiri, omaan kokeiluuni päätyvät useammin leivonta- kuin ruokareseptit, mutta aina välillä mukaan tarttuu myös kivoja pääruokaohjeita. Kuten nyt vaikkapa tämä broileri-artisokkasalaatti, joka on roikkunut safkarepertuaarissamme siitä lähtien, kun viime kesänä käänsin Persiana-nimisen ruokakirjan. Oma mielikuvitukseni ei alkuunkaan riitä ruokaisien salaattien säveltämiseen, joten kaipaan aina kunnon reseptin. Tähän salaattiin tulee monta ihanaa, raikasta ja yllättävääkin makua. "Tämä on hyvä ruoka", totesi mieskin syömisen ohessa. Uskokaa miestä, kokeilkaa itse.


4–6 annosta

6 broilerin rintafileetä
oliiviöljyä sivelyyn
merisuolaa ja vastarouhittua mustapippuria
300 g vesikrassia (tai rucolaa, jos kaupasta ei löydykään vesikrassia)
500 g öljyyn säilöttyjä artisokansydämiä valutettuina ja halkaistuina
100 g saksanpähkinöitä karkeaksi rouhittuina
20 g ruohosipulia varret 3 osaan leikattuna
20 g lehtipersiljaa lehdet hyvin karkeaksi silputtuina
20 g minttua lehdet hyvin karkeaksi silputtuina
2 punasipulia halkaistuina ja ohuiksi puolikuiksi viipaloituina
2 pitkää punaista chiliä ohueksi viipaloituina
300 g fetajuustoa

Jogurttikastike
300 g kreikkalaista jogurttia
1 iso valkosipulinkynsi murskattuna
1 rkl sumakkia (turkkilaisista ruokakaupoista, Tampereelta Alanya Oriental Marketista)
1 tl kuivattua minttua
2 sitruunan raastettu kuori ja 1 ½ sitruunan mehu
4 rkl oliiviöljyä

Laita broilerin rintafileet kahden kelmun väliin ja nuiji ne tasaisen litteiksi lihanuijalla tai kaulimella. Aloita nuijiminen fileen keskeltä ja jatka reunoille. Sivele nuijitut fileet oliiviöljyllä ja mausta niiden molemmat puolet merisuolalla ja mustapippurilla. Kuumenna grillipannu (tai halutessasi paistinpannu) kovalla lämmöllä. Paista fileitä noin 6 minuuttia (fileiden paksuuden mukaan) kummaltakin puolelta, kunnes ne ovat kypsiä. Ota pannu liedeltä ja anna fileiden vetäytyä.

Sekoita kaikki jogurttikastikkeen ainekset pienessä kulhossa ja mausta merisuolalla ja mustapippurilla makusi mukaan.

Laita vesikrassi, artisokansydämenpuolikkaat, saksanpähkinärouhe, yrtit, punasipuli- ja chiliviipaleet sekä ripaus merisuolaa ja mustapippuria isoon kulhoon. Murra fetajuusto 2,5 cm:n paloiksi, lisää ne joukkoon ja sekoita hyvin. Leikkaa rintafileet ohuiksi viipaleiksi, lisää ne salaattiin ja sekoita varovasti.

Kumoa salaatti tarjoilulautaselle ja valuta jogurttikastike salaatin päälle. Vie tarjolle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitäs sanot?