maanantai 4. tammikuuta 2016

Uusi vuosi

Ja niin takana on taas yksi vuodenvaihde – tuo länsimaisen ihmisen määrättömälle aikajatkumolle piirtämä merkki, jonka yhteydessä pitäisi muistella kulunutta ja suunnitella tulevaa. Itse olen tainnut vain elää hetkessä.


Vaikka parhaiten mieleen painuvat vääjäämättä lomareissut, juhlat ja merkkipäivät, vuodesta 2015 haluan jälkeenpäin muistaa myös ohikiitäviä tilannekuvia, hyvää oloa tuottaneita asioita tai vaikka makuja. Sen mitättömältä tuntuneen hetken takapihan rappusilla elokuun viimeisenä viikonloppuna, kun jo matalalle käynyt aurinko lämmitti rikkaruohojen nyppijän ihoa. Sen tunnelmallisen tuokion olohuoneen sohvan nurkassa, kun hämärä alkoi hiljaa laskeutua taloon. Sen työpäivän, kun ensimmäinen kunnon pakkanen pudotteli lehmuksen lehtiä sankkana sateena ikkunan takana.


Näitä hetkiä haluan ikuistaa jatkossakin mieleeni. Ja muistini avuksi aion ottaa enemmän valokuvia arjen tavallisista tapahtumista ja tapahtumattomuuksista. Paljon sen enempää en halua luvatakaan. Lupaaminen tuntuu jo sanana painostavalta, tavoitteleminen kuulostaa jo astetta lungimmalta. Jospa siis tavoittelen tänä(kin) vuonna niitä hetkiä, jolloin on hyvä. Sekä itsellä että muilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitäs sanot?