lauantai 23. tammikuuta 2016

Skillet cookie – pannukeksi

Kuten edellisessä päivityksessä jo päivittelinkin, melkein koko tämän vuoden (!) elämäni on pyörinyt säälittävän pientä piiriä. Käytännössä olen elänyt makuuhuone–keittiö–työhuone–takkahuone-akselilla. Siis nukkunut, tehnyt töitä, syönyt ja lämmitellyt takan edessä. Syytän pakkasia. Onneksi ne ilmeisesti loppuivat eiliseen, joten tarkenen taas astua myös ihmisten ilmoille.


Näppärää on kuitenkin se, että "ihmisten ilmat" voi järjestää myös niille omille huudeille kutsumalla porukkaa kylään. Järkkäsin viikolla marttamimmeille askartelukerhon eli käytännössä tietynlaiset "ompeluseurat". Ja koska olemme jo aikoja sitten todenneet, että marttaporukka jos mikä on otollista maaperää uusien ruokaohjeiden koemaistajiksi, halusin leipoa tarjolle jotain aiemmin testaamatonta: skillet cookien eli pannukeksin.


Pannukeksi on Ameriikan hömpötyksiä, käytännössä vain astetta isompi pikkuleipä, joka paistetaan valurautapannussa. Sen ohje löytyi niinkin mainstreamisti kuin ruokakaupasta nappaamastani K-ruoka-lehdestä. Pannukeksin leipominen sujui todella nopeasti ja helposti. Tulkinnanvaraiseksi ohjeessa jäi vain se, miten iso pannu hommaan tarvittaisiin. Oma halkaisijaltaan 25-senttinen valurautapannuni osoittautui kuitenkin juuri sopivaksi. Keksi jäi keskeltä murean sitkeäksi mutta paistui reunoilta melko rapsakaksi. Lisävinkkinä myös, että osa suklaahipuista ja pähkinänpaloista kannattaa jättää pois taikinasta ja tökkiä sen pintaan vasta pannulla; näin ne jäävät kivannäköisesti esille. Kuuman jättikeksin nostaminen pöytään pannuineen päivineen on juuri sopivan spektaakkelimainen ohjelmanumero kekkereille kuin kekkereille. Hyvin teki keksi myös kauppansa vaniljajäätelön kera tarjottuna. Jämät tuhottiin seuraavan päivän lounaalla jälkiruoaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitäs sanot?