keskiviikko 30. joulukuuta 2015

Mysli


Minusta myslin tekeminen itse on hieman kaksipiippuinen juttu. Omatekoisesta ruoasta tietää toki, mitä se sisältää, mutta toisin kuin monen muun syötävän kohdalla, itse tehty mysli ei aina tule halvemmaksi kuin kaupasta ostettu. Silti teen mysliä epäsäännöllisen säännöllisesti. Omatekoisessa on nyt vaan sitä jotain.


Lahjaksi annettavaan aamiaiskoriin itse tehty mysli kuuluu ehdottomasti. Tässäpä siis ohje kuvan mysliin, vaikka ei minulla varsinaisesti ole mitään uutta annettavaa myslireseptiikan saralle. Olen vain soveltanut ohjeen useammasta reseptistä omaan makuuni sopivaksi. Testannut sitä useaan otteeseen ja kirjannut ylös kohdat, joissa voi mennä vikaan. Niinkin on näet päässyt käymään.

Mysli

1 pellillinen

3–4 dl kaurahiutaleita
1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl kurpitsansiemeniä
½ dl pellavansiemeniä
½ dl seesaminsiemeniä
ripaus suolaa
1 ½ rkl vaahterasiirappia tai hunajaa
½ dl vettä
iso loraus oliiviöljyä
1 dl rouhittuja pähkinöitä
100 g rusinoita
100 g kuivattuja karpaloita

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Sekoita kaurahiutaleet, siemenet ja suola leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä. Liuota vaahterasiirappi tai hunaja veteen ja kaada liuos ja oliiviöljy mysliseoksen joukkoon. Sekoita ja levitä mysli tasaisesti pellille (olen onnistunut polttamaan kohdat, joissa mysliä on ollut ohuelti). Paista mysliä uunin alatasolla 15–20 minuuttia välillä sekoittaen. Noin 7 minuuttia ennen paistoajan loppumista lisää joukkoon pähkinärouhe (itse olen monesti saanut pähkinät kärähtämään, jos olen lisännyt ne heti aluksi). Ota mysli uunista ja anna jäähtyä. Sekoita joukkoon rusinat ja karpalot.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitäs sanot?