maanantai 7. joulukuuta 2015

Itsenäisyysjuhlat


Meillä on vanhojen opiskelukavereideni kanssa itsenäisyyspäivään liittyvä perinne. Juhlimme päivää parhaisiin pukeutuneina ruoan merkeissä jonkun meistä kotona ja illan lopuksi arvostelemme (usein hyvin kriittisestikin) linnan juhlien kolttuja. Tänä vuonna kokoonnuimme peräti 14 hengen voimin nyt kuudennen kerran, mikä on aika muikeaa ottaen huomioon sen, miten porukkamme on tässä vaiheessa jo suurimmaksi osaksi valmistunut, vaihtanut alaa tai levittäytynyt pitkin poikin Suomea aina Kemistä Helsinkiin ja Turusta Lahteen.


Tällä kertaa ketään ei oikein hotsittanut kokata, joten päätimme tilata sapuskat hulppeasti pitopalvelulta. Ja miksikäs ei? Hinta jäi lopulta paljon halvemmaksi kuin ravintolareissulla. Eikä kukaan joutunut viettämään koko juhlailtaa keittiössä.


Toki emäntämme oli leiponut meille Ellen Svinhufvudin kakkua leivosmuodossa. Miten fiiniä!

Koska itsenäisyyspäivä osui tällä kertaa sunnuntaille ja osalla porukastamme oli edessä pitkäkin kotimatka, lopettelimme juhlat jo kuuden maissa. Tämä pariskunta ehtikin vielä näppärästi kotiin tarkastelemaan illan mekkotarjontaa omalta sohvalta lököverkkarit jalassa. Ettei nyt aivan liian hienoksi heittäydytä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitäs sanot?