keskiviikko 11. marraskuuta 2015

Traktorinpyörä

Tein Facebookin vaihtoryhmästä ihanankamalan löydön: nahkarahin. Joka ei ole edes mitään modernia tai trendikkään marokkolaista mallia vaan perinteinen ysäripallero.


Itse asiassa meillä kotikotona ja muorilassani oli jo ennen muinoin lapsuudessani aivan samanlainen mutta imelän beige yksilö. Muistan, kuinka serkkuni kanssa pyörittelimme sivusyrjälleen nostettua rahia ympäri muorilaa hokien traktorinpyörä kulkee lujempaa kuin ihminen. On muuten hieno hokema.


Nyt tuollainen pyörylä kulkeutui myös meidän takkahuoneeseemme. Syy siihen on erinomainen perusteltu: juuri tällainen rahi on näppäristä näppärin. Ensinnäkin se on niin kevyt, että pyöräilin se kädessä kotiin. Sitä voi siis siirrellä huolettomasti (tai potkia paikasta toiseen, mitä meillä usein harrastetaan). Se on täsmälleen oikean korkuinen takan edessä nököttämiseen ja lämmittelyyn (lempijuttujani!) mutta myös jalkojen lepuuttamiseen sohvalla lojuessa. Lisäksi ajattelin, että ruskea nahka natsaa miehekkääseen takkahuoneeseemme, josta tällainen nahkainen elementti on vielä puuttunutkin.

Huoneeseen hankittiin jo vuosi sitten kaksi rahia Kodin1:stä, mutta totesin ne auttamattomasti liian painaviksi ja korkeiksi. Sittemmin yksi korvaava rahi ehti kulkeutua kotiimme jo Kontista, ja nyt pääsen eroon toisestakin vikaostoksesta.


Takkahuonetta hallinnoiva mies ei ollut hankinnastani erityisen iloinen, toisin kuin minä ja kissat. Olen kuitenkin valmis myös uudelleenverhoilukompromissiin, elleivät vaivihkaiset aivopesuyritykseni saa ukkelia lämpenemään nahkapallille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitäs sanot?