sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Pillejä himmeleihin

Olen vähän himmelihörhö, tiedättehän. Olen siitä täällä blogissani kertonut, itse asiassa niinkin moneen kuin viiteen eri otteeseen, kun nyt oikein tarkasti laskin.

Huomeniltana vedän Vauhtimartoille himmeli-illan. Valitsin illan nimeksi rouheasti himmeleitä modernilla twistillä. Nimi velvoitti ottamaan aiheeseen vähän trendikkäämmän tatsin. Mitä jos tekisimme himmeleistä hieman fressimmän muotoisia? Tai käyttäisimme niiden materiaalina jotain muutakin kuin perinteistä olkea. Muovipillejä  mutta siten, ettei lopputulos näytä myöskään liian retrolta.Pillejä myydään jokaisessa ruokakaupassa, juu, mutta paksuista tavispilleistä tulee auttamattoman krouveja himmeleitä. Etenkin liitoskohdista tulee kamalan kömpelön näköisiä. Siroa sen olla pitää, joten aloin etsiskellä kapeita, 34 mm:n paksuisia pillejä, joita nimitetään myös collins-pilleiksi (minkä opin etsintäretkeni varrella).

Eräänä iltana kiersin Tampereen keskustassa pari tuntia koluten kaikki askartelukaupat ja ruokakauppojen taloushyllyt. Turhaan. Kapeita pillejä ei vain löytynyt. Samaa valiteltiin monissa blogeissa, joissa oli askarreltu pillihimmeleitä. Näistä blogeista tieni päätyi sitten erään tukkukaupan sivuille, josta lopulta bongasin yllä olevat mustat pillit. Hinta oli todella edullinen, 6 e/1000 kpl + alv, mutta päälle tuleva 11 euron toimitusmaksu kirpaisi sen verran, että keräsin kokoon muutaman naisen kimpan ja tilasin pillejä isomman erän kustannusten jakamiseksi. Näistä mustista pilleistä tulee upean graafinen ja jopa dramaattinen himmeli.


Yllä olevat värikkäät pillit bongasin itse asiassa erään kahvilan tiskiltä! Myyntivuorossa oleva henkilö ei osannut heti kättelyssä sanoa pilleille hintaa, koska nehän eivät varsinaisesti kuuluneet kahvilan myytävien tuotteiden valikoimiin, mutta viikkoa myöhemmin kävin kotouttamassa 500 kappaleen pillipussin 6 eurolla. Ei paha sekään. Meidän sisustukseemme tällainen väriloisto ei oikein natsaa, mutta uskon, että näistä näperrellään huomenna mitä upeimpia koristeita muiden marttojen koteihin. Tai joululahjoiksi!

Myöhemmin minulle vielä selvisi, että kapeita pillejä saisi Tampereen seudulla ainakin myös Sinellistä ja Löytötavaratalosta. Ensi kerralla täydennän himmelimatskuvarastojani ehkä jommassakummassa näistä.

EDIT 27.11.15: Tänään postissa tulleen mainoksen perusteella myös Suomalaisesta kirjakaupasta saa 3 mm:n pillejä (pituus tosin vain 12,5 cm).

Seuraavassa postauksessa näettekin sitten, millaisia koristuksia himmeli-illassa oikein väkerrettiin!

2 kommenttia:

  1. Nyt iski himmelihimotus tännekin! Pakko saada meillekin himmeli jouluksi. Tai sitten kevääksi, kun aurinko taas paistaa kauniisti ikkunoista ja saa aikaan hienoja himmelivarjoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on tarttuvaa laatua! Jouluksihan ehtii vielä hyvin; pikkuhimmelin rykäisee tunnissa parissa. Tosin itsekin tykkään kyllä kesäisistä himmelivarjoista.

      Poista

Mitäs sanot?