perjantai 20. marraskuuta 2015

Naurettavat nisut

Joskushan sen täytyy kosahtaa.


Olin leiponut vajaan viikon sisään jo kolme eri kertaa. Ensin överisuklaisen tilauskakun (ensimmäiseni!), sitten ison erän joululimppuja (saahan jo?) ja sen jälkeen sitruunaista rahkamurupiirakkaa (käännöstöideni inspiroimana). Kaikki onnistui hienosti, kuulemma jopa kakku oli taivaallisen hyvää. Eilen täydensin litaniaa vielä pullilla. Koska jääkaapissa oli vanhaksi päässyttä maitoa. Mutta pulliahan minä en ole koskaan osannut leipoa.


Lopputuloksena oli ehkä maailman rumimmat korvapuustit. Hyvät, ei pahat, mutta rumat. Leipuria itseäänkin ihan nauratti. Näin kreisiin suoritukseen en ole sentään vielä aiemmin yltänyt.


Yleensä pullani jäävät raaoiksi. Ilmeisesti teen niistä liian isoja, tai sitten uuni on liian kuuma (vaikka ohjetta noudatankin). Nytkin sitä vikaa oli hieman havaittavissa, joskin satsin pari random-voisilmäpullaa olivat aivan kelvollisia sekä sisäisesti että ulkoisesti.

Siispä note to self: Tee voisilmäpullia. Jos mies rutisee väkisin puusteja, tee niistä pieniä. Ja paista niitä normaalia alemmassa lämpötilassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitäs sanot?