tiistai 6. lokakuuta 2015

Niksipiiska, osa 2

Ja kas, tässä jo toinen osa Jennan huikeanhyödylliseen niksisarjaan! Ota käyttöön nämä pari näppärääkin näppärämpää vinkkiä, niin elämäsi helpottuu taas hitusen.


Käykö teilläkin niin, että ruoat unohtuvat pakastimeen ja ostat aina vain lisää jauhelihaa, vaikka vanhatkin ovat vielä syömättä? Meillä kävi, mutta ei käy enää. Ratsaa pakastimesi ja tee sen sisällöstä inventaario lähimmän kaapinoven sisäpuolelle. Näin on helpompi hahmottaa ja muistaa, mitä kaikkea kotona on jo valmiina, ja sapuskat tulevat käytetyiksi. Kun lykkäät pakkaseen uutta ruokaa, lisää se listaan, ja kun tyhjäät pakastinta, vedä nimet sitä mukaa yli. Vaatii pientä viitseliäisyyttä mutta maksaa vaivan. Saat papukaijamerkin, jos viitsit rustata ruoannimen perään vielä pakastuspäivämäärän.


Inhoan vatkaamista, ja yksi syy siihen on varmasti se, että tavallinen vatkausasento on auttamattoman epäergonominen. Kulho on työtasolla mutta hartiat korvissa. Mikset siis vetäisi tason alta kätevää aputyötasoa eli vetolaatikkoa? Jos vatkattava aines on luonteeltaan kovin roiskuvaista, sitä saattaa päätyä tippanen kakkulapioiden ja nuolijoiden joukkoon, mutta ainakin jöötimmät sörsselit pysyvät nätisti kulhossa. Ja niskalihakset kiittävät!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitäs sanot?