maanantai 5. lokakuuta 2015

Kesäkurpitsa-tomaattipaistos


Uusille simppeleille arkiruokaresepteille on aina tarvetta, eikös? Viikonloppuna kokeilimme, saisimmeko kasvatettua repertuaariamme kesäkurpitsa-tomaattipaistoksella, jonka ohjeen repäisin talteen Aamulehdestä heinäkuussa. Myöhästyimme hitusen parhaasta tomaattisesongista, mutta resepti lähti silti testattavaksi.


Kesäkurpitsa-tomaattipaistos

3 annosta

1 pienehkö kesäkurpitsa
4 tomaattia
4 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
1 dl raastettua parmesaania
3 rkl korppujauhoa
5 timjaminoksaa

Leikkaa kesäkurpitsa ja tomaatit noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Lado viipaleet oliiviöljyllä siveltyyn vuokaan. Lorauta päälle reilusti oliiviöljyä ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Ripottele pinnalle raastettu parmesaani (itse käytin Grana Padanoa, koska olen nuuka), korppujauho ja timjaminoksat (itse käytin kuivattua timjamia). Paista 225 asteessa puolisen tuntia. Kesäkurpitsat saavat jäädä napakoiksi.


Ruoasta tuli ihan perushyvää, joskin kai kaikesta juustolla kuorrutetusta tulee. Paistos myös näytti nätiltä. Alkuperäisestä ohjeesta puuttui kokonaan suola, eikä sen lisääminen ollut lainkaan pahasta. Mies arvioi, että tätä tehdään varmaan toistekin. Paistoksen kaveriksi nautimme uunissa paistettua siikaa, joka ei näyttänyt aivan yhtä kuvaukselliselta, koska se retkotti tavallisella ruokalautasella (uuniin ei mahtunut paistosvuoan lisäksi muuta kovin leveää).


Kuvauksellisuudesta puheen ollen... Mies naureskeli, että kaikki törky rajautuu nätisti ottamieni ruokakuvien ulkopuolelle. Vai mitä sanotte lehtikasoista, puolityhjistä keksipaketeista sekä nuhjuisesta kokista lökäpöksyineen ja takkutukkineen? Jälkiruoaksi pala todellisuutta, olkaa hyvät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitäs sanot?