maanantai 12. lokakuuta 2015

Hyvää mieltä lätyillä


Kaikki lähti liikkeelle vajaa kuukausi sitten, kun meidän Vauhtimarttojen Facebook-ryhmässä heräsi ajatus järjestää jokin positiivinen tapahtuma kaikkien ikävien ja masentavien uutisten vastapainoksi. Hyvän mielen osoitus. Jotain, mitä me martat osaamme.

Kaikki kulminoitui eiliseen hyvän mielen tempaukseen Hämeenkadulla.


Päätimme siis jakaa kaupungilla ilmaisia muurikkalättyjä ja mehua. Sale tarjosi lättyainekset ja kertsit, Marli sponssasi mehut, ja me martat veivasimme taikinat sekä järkkäsimme puitteet tapahtuman ympärille. Kymmenen maitolitran taikinasta tuli lopulta lätysköitä noin 140 syöjälle, ja kaikki oli popsittu parempiin suihin puolessatoista tunnissa.


Lättyjonossa moni ihmetteli, miksi jaamme lättyjä ilmaiseksi. Ehkä tämä kertoi vain siitä, miten kummeksuttavaa näinä päivinä on, että joku haluaa tehdä pyyteettömästi hyvää. Moni mietti, keitä me oikein olemme. Tavallisesti kun kaupungilla tempaustavat vain poliitikot, ilosanoman julistajat ja markkinamiehet. Moni kyseli, järjestettinkö tempaus vähäosaisten tai asunnottomien hyväksi. Ideana oli kuitenkin ilahduttaa ihan jokaista ohikulkijaa, ketä tahansa, lähimmäistä. Ihmisiä on jaoteltu ihan tarpeeksi. Lätty maistuu joka ikiselle.


Saimme aikaan hymyä, varmasti myös sitä hyvää mieltä. Toinen tavoitteemme täyttyy, jos esimerkkimme innostaa muitakin hyviin tekoihin.

Ole hyvä, ota lätty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitäs sanot?