maanantai 17. elokuuta 2015

Hiedanranta ja 7000 kyylää


Huomasin viikko sitten Febukasta, että Hiedanrannassa, Lielahden vanhalla ja tähän asti suljettuna olleella tehdasalueella, järjestetään viikonloppuna kaikille avoimet puutarhajuhlat. Klikkasin heti kärppänä eventin osallistun-nappulaa, koska tiesin, että etenkin mies oli jo ehtinyt himoilla porttien paremmalle puolelle pääsemisestä. Tällaisia erikoisten paikkojen kyylääjiä puiden takaa sojottavat kartanon tornit ja tehtaan jännittävät huudit olivat houkutelleet jo pitkään.


Viikon mittaan tapahtumaa mainostettiin isosti sekä Tamperelaisessa että Aamulehdessä, joten aloin ounastella, että paikalle löytää jokunen muukin kyylä kuin me. Lauantaina alueelle sompaillessamme saimmekin heti todeta, että Tampereella taitaa asua suorastaan valtaisa määrä kyyliä  tienvarret olivat täynnä autoja ja paikalle sai sotkea varsinaisen ihmislössin lomassa puikkien.


Eikä ihme, sillä olihan Hiedanrannassa paljon hienoa nähtävää, muun muassa Wilhelm Fredrik von Nottbeckin asuttama kartano upeine puistoineen ja tehtaan vesilaitos. Jengin usutti varmasti liikkeelle myös vihdoin ihanan kesäiseksi muuttunut sää, joka suorastaan viekoitteli ulkoilmailoitteluun. Perjantain ja lauantain aikana paikalla pyörähtikin kuuleman mukaan kaiken kaikkiaan yli 7 000 tyyppiä!


Ja kun kerran puutarhajuhlissa oltiin, oli tietenkin varustauduttava asianmukaisin eväin. Mikä myös ilahduttavaa, punavalkoruudullinen piknikvilttini pääsi koko kesän odottelun jälkeen tositoimiin!

2 kommenttia:

 1. Moikka, saiskohan tämän postauksen kuvaa kunnossapitokonttorista käyttää infolehtisessä, johon kokoamme tietoja Hiedanrannan rakennuksista? Tietysti viittaamalla kuvaajaan ja blogiin.

  Kuva on tämä:
  http://4.bp.blogspot.com/-CW8HF9wOhww/VdIABQ0vN1I/AAAAAAAADRA/iFlxcs9sgyw/s640/DSC_8689.JPG

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Riina! Siitä vain, ja voin lähettää kuvan myös sähköpostilla, jos haluat. (Siitä saa muuten rajata pois nuo pyöränsarvet, mikä itseltä jäi epähuomiossa tekemättä. ;))

   Poista

Mitäs sanot?