maanantai 13. heinäkuuta 2015

Vesillä, taas


Ettei meille vain alkaisi muodostua kesäperinteitä? Viikonloppuna pääsimme viimevuotiseen tapaan ystävämme paattikontaktin ansiosta veneilemään Näsijärvelle. Alus ja määränpää olivat samat mutta porukan kokoonpano ja reissun kesto hieman erilaiset. Putputimme saman matkan miehen isovanhempien mökille mutta tällä kertaa jäimme sinne ihan yöksi asti.


Alkuviikon sää oli ollut epävakainen ja jopa ukkostava, joten ehdimme jo pelätä reissun peruuntuvan. Aurinko päätti kuitenkin putkahtaa näkyviin melko heti Naistenlahdesta irrottautuessamme, ja lämmintäkin oli jopa sen verran, että miehet pääsivät riisumaan paitojaan (uu!). Spotifystä kaiveltiin tietenkin teemaan sopivaa taustamusaa Love boat -tunnarista Sailingiin.


Mökille päästyämme ensimmäiset hommat olivat tietenkin grillin sytyttäminen, ruoan valmisteleminen ja saunan lämmittäminen.


Ruoaksi oli melko simppelisti mehevää possun sisäfileetä (epäsuorasti grillattuna, kiitokset pro-kokille!), bataattiranskiksia ja yksinkertaista salaattia. Jälkkäriksi tekemääni key lime pietä kukaan ei jaksanut edes syödä. Siirryimme sulattelemaan sapuskaa saunan lauteille. Ilta alkoi kuitenkin siinä vaiheessa tuntua jo sen verran viileältä, ettei mieleni tehnyt vieläkään heittää talviturkkia...


Seuraavana aamuna teimme muuten miehen kanssa löytöjä mökin vintiltä, jonne mummu oli antanut tehdä ratsian. Kotiin kulkeutui muutama pullo, pärekori ja pari valaisinta. Näistä ehkä lisää myöhempänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitäs sanot?