torstai 2. heinäkuuta 2015

Tästä kesä voi alkaa


No tulihan se kesä! Pyrin yleensä viimeiseen asti välttämään napisemista (vaikka ei tällainen yleispositiivinen muikkeli sitä kauheasti viitsi muutenkaan harrastaa) mutta olin jo aikeissa kirjoittaa kunnon ruikutuspostauksen vallinneesta säätilasta. Kyrsiinnykseni kulminoitui viikoittaiseen nurmikonleikkuuseen, jonka aikana tajusin joka kerta, että taas se ruoho ehti kasvaa ja viikko kulua ilman, että olin vieläkään pystynyt levittämään nurtsille sitä söpöä puna-valkoruudullista piknikvilttiä, jonka olin hommannut kevättalvella kirpparilta päässäni idyllinen mielikuva kunnon syömingeistä auringon hellimällä ja fiiniksi sliipatulla nurdella. Heinä sen kuin kasvoi ja kesä kului, mutta lämpöä ei näkynyt eikä kuulunut, nahalla tuntumisesta nyt puhumattakaan.


Nyt kuitenkin paistaa ja tarkenee! Ei ole siis yhtään liian myöhäistä vetäistä esiin perinteistä summer bucket listiä eli luetteloa kesän aikana tehtävistä jutuista, koska aurinkoa ja lämpöähän nämä hommat vaativat. Voisin toki listata sille myös ikkunanpesun (joka meillä on tämän kesän osalta edelleen tekemättä) ja mattopyykin (saisinpa kissanoksut vihdoin veke), mutta minähän olen itse positiivisuus, joten simppeli listani näyttää tältä:

- Käy piknikillä  takapihalla ja muuallakin.
- Syö paljon jäätelöä.
- Ota joskus aurinkoa (meni pari vuotta ennen kuin tajusin, että minulla on takapiha).
- Käy uimassa (muista lähiranta).
- Pyöräile iltaisin keskustaan pällistelemään ihmisiä.
- Leivo kaikkea, mihin tulee tuoreita marjoja.
- Käy Tammelantorilla, edes kerran (done!).
- Harrasta kotimaanmatkailua (Porvoo? Pori?).
- Pidä vähän lomaa.
- Lomaile niin, että tulee tylsää.

Älkääkä nyt vaan pilatko iloani ja sanoko, että tällaiset listat aiheuttavat pelkkää stressiä, ahdistusta ja suorituspaineita, koska päätin juuri, että saamme nauttia auringosta koko loppukesän. Ja ilmojen haltijalta ei edes kysytä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitäs sanot?