tiistai 21. heinäkuuta 2015

Ruokakokeiluja ja -kokemuksia


Kitkutteleva kesä on viimein kypsyttänyt mansikat, joten haimme lauantaina torilta oman osuutemme sadosta. Samalla päätin, että aika on kypsä myös britakakun leipomiselle.

Britakakusta minulle tulee aina ja varmasti myös ikuisesti mieleen serkkujeni synttärit, joille heidän mummunsa (se toinen, ei meidän yhteinen) leipoi joka vuosi britakakkua. Kakku näytti herkulliselta, mutta en pystynyt ikinä maistamaan sitä, koska täytteenä oli aina mustikoita, joita lapsuuden nirsouksissani en suostunut syömään (monen muun ruoka-aineen ohella). Joten se siitä. Niinpä ensikosketus kakkuun jäi niinkin pitkälle kuin – uskokaa tai älkää  viime kevääseen, jos en nyt aivan väärin muista. Eikä tämä johtunut valikoivuudestani vaan kerta kaikkiaan siitä, etten päässyt enää vuosikausiin britakakkupöytään.

Leipomani mansikka-brita oli ihanaa ja kesäistä. Sillä sai taivuteltua jopa miehen, joka taas ei normaalisti tykkää marengista. Joutunee syömään tätä paakelssia toistekin.


Sunnuntaiksi taas oli hankittu ainekset broileri-artisokkasalaattiin, jonka ohje on peräisin juuri suomennettavana olevasta persialaisesta ruokakirjasta. Senkin myötä sain heittää pari ennakkoluuloa romukoppaan. Jogurttikastike voi a) olla hyvää ja b) toimia salaatin kanssa. Ruohosipuli ei häirinnyt tippaakaan, oikeastaan en edes huomannut sitä. Minttu pelasi myös suolaisessa ruoassa eikä vesikrassi maistunut pelottavalta.

No okei, en minä ihan näin ronkeli (enää) ole, mutta tällaiset makuyhdistelmät ovat enivei jotain aivan uutta meidän keittiössä. Tämäkin sörsseli taitaa kuitenkin jäädä ruokarepertuaariimme tästä lähtien.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitäs sanot?