torstai 16. heinäkuuta 2015

Marttakerhoilua


"Marttakerholla tarkoitetaan vanhusten teekutsua/muuta juttutuokiota jossa kokoonnutaan pöydän ääreen ja juorutaan muista ihmisistä (kahvin ja pullan) kera.
Marttakerhon kokouksena voidaan puhua myös nuorempien henkilöiden juttutuokiosta (josta ei siis ole sovittu tunteja aikaisemmin, eikä pullia ole varattu)."

Urbaani sanakirjaMeidän Vauhtimarttojen tapaamiset eivät aivan istu kyseiseen määritelmään, vaikka usein niissä pulistaankin pulla suussa kahvipöydän ympärillä (ja ehkä pikkuisen kerrotaan juoruja). Kuten vaikkapa eilen.

Pullalla ja pulinalla on kuitenkin paikkansa, uskokaa pois. Totean jälleen kerran, että marttakokoontumiset, esimerkiksi nämä marttojen kotona pidettävät "askartelukerhot" – tai ompeluseurat, miksi niitä nyt kutsutaankin – ovat henkireikä tällaiselle kotoa työskentelevälle yksinyrittäjälle (tai kotiäidille, arvelisin). No, mikä tahansa sosiaalinen tilaisuus on. Vielä kun saa nähdä tuttuja ihmisiä lämminhenkisissä merkeissä, keventää tarvittaessa sydäntä ja siinä sivussa popsia vähän herkkuja, niin jaksaa taas hetken pakertaa yksinään.


Ja tosiaan, vaikka kyseessä oli askartelukerho, huomasin, että kamerassani oli saaliina pääosin kuvia illan tarjoiluista käsitöiden sijaan. Mutta toisaalta, ihmekös tuo, koska emäntämme oli varsin marttamaiseen tyylin pistänyt taas kerran pöydän koreaksi. Nyyttäriherkuilla täydennettynä, tietty.


Ja juu, sain myös pari villasukkaa parsittua. Se taisi kuitenkin olla vain pieni bonus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitäs sanot?