torstai 9. heinäkuuta 2015

Keittiö

Keittiömme on vilahdellut jo useissa päivityksissä, mutta omaa postausta en ole sille vielä omistanut. Nyt voisi olla aika korjata asia (kun kerran siivosinkin!).


Asia on nimittäin niin, että talomme perusteellisessa remontissa keittiö on ainoa huone, jonka mies jätti lähes ennalleen. Kaapistot ovat siis 20 vuoden takaa, arviolta vuodelta 1995. Siihen nähden ne ovat tosin moitteettomassa kunnossa, mistä syystä ne saivatkin jäädä paikoilleen. Aikanaan ne ovat varmasti olleet todella hulppeat, mutta sanotaanko näin, että omaan makuuni ne ovat hieman liian tummat ja kiiltävät...


Pakko silti myöntää, että keittiöön on valittu todella hyvin kulutusta kestäviä materiaaleja. Kaapistot näyttävät edelleen kuin katalogin sivuilta vetäistyiltä, ja kivitasot ovat auttamattoman käytännölliset. Kaappitilaakin on yli tarpeen, mikä on varmasti harvinaista monessa keittiössä. Nelisen vuotta sitten uusiksi menivät vain välitilan laatat ja lattia.


Yllä olevasta kuvasta näkyy, miten keittiö avautuu muuhun asuntoon. Harmaan lattian rajalla oli ennen seinät, tai itse asiassa ovet vasemmalle käytävään ja oikealle ruokailutilaan. Kuvassa aivan vasemmalla oleva tila oli myös alun perin kodinhoitohuonetta, joka kuitenkin liitettiin keittiöön jo aiemmassa remontissa, silloin parikymmentä vuotta sitten. Jos saisin nyt päättää, rakennuttaisin seinän samaan kohtaan uudelleen. Tilaa ei kuitenkaan tule käytettyä varsinaisiin keittiötöihin, koska se on kaukana "kolmiofunktioista".


Tästä kuvasta taas huomaa, että meiltä puuttuu keittiöstä ruokapöytä! Mies ei ole halunnut hommata sellaista, jottemme vain alkaisi syödä kaikkia aterioitamme keittiössä istuen. On kyllä mukavaa (ja ehkä jollain lailla juhlavaakin), että nyt tulee käytettyä varsinaista ruokailutilaa. Joskus voisi kuitenkin olla mukava popsia aamupalaa ikkunan alla, vaikka vain vaihtelun vuoksi. Ihanaa tässä keittiössä ovatkin isot ikkunat, joita emme ole halunneet tukkia verhoilla. Kesäisin valoa riittää. Isoissa ruokakekkereissä olemme siirtäneet tyhjään tilaan sinkkuyksiössäni palvelleen pöydän, joka ei varsinaisesti sovi keittiön tyyliin eikä kokoon mutta joka on tarjonnut hyvän työtason useammallekin salaatinpilkkojalle. Mutta katsotaan, kumpi meille tulee ensin, keittiöremontti vai aamiaispöytä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitäs sanot?