maanantai 1. kesäkuuta 2015

Pieni matkakertomus Pohjois-Italiasta

Reissu Italiaan on nyt takanapäin, ja tänään ehdin jo viettää päivän töiden parissa. Olen purkanut kameran kuvasaaliin koneelle, joten muistelenpa vielä hetken niin onnistunutta matkaamme.


Reissumme alkua määritti miehen työtapaaminen matkan kolmantena päivänä. Pääkohteenamme oli siis Toscana, mutta ekat päivät pyörimme vielä Pohjois-Italiassa lentokentän ja työkohteen välisellä akselilla. Näin nähdyksi tuli Gardajärven Sirmione, missä nautimme heti reissun ensimmäiset gelatot ja pizzat. Veronassa haahuilimme Arena-amfiteatterin liepeillä odotellen siellä alkavaa Placebon keikkaa, jonka äkkäsimme sattumalta mainoksista ja väenpaljoudesta. Romanttinen kaupunki ja keikan ilmaiskuuntelu ravintolapöydästä käsin jäivät kuitenkin kakkoseksi, kun ensimmäisen illan matkaväsy alkoi painaa päälle. Ehdimme silti maistella lasilliset olutta ja viiniä aukion hälyssä.


Toisen matkapäivän pyhitimme Venetsialle, missä emme lopulta viihtyneetkään viittä ja puolta tuntia pidempään. Sadunhohtoiseksi ylistetty kaupunki oli kaunis, mutta oliko vain niin, että jatkuvasti sadetta enteilevä viileä ilma vei parhaan terän paikan lumovoimalta? Olimme myös kuulleet pelotteluja, että Venetsian sankkojen turistijoukkojen seassa eteneminen olisi suorastaan painajaismaista, mutta ainakin tällä kertaa kujilla oli sopivan väljää. Kaupunki ei jättänyt syvää jälkeä sisimpääni, mutta olihan sen kiertäminen oikein mukava kokemus. Kyllä esteetikko aina tällaisista paikoista nauttii.


Kolmannen päivän kulutin pienessä Bassano del Grappan kaupungissa, mihin minulla ei varmasti koskaan olisi ollut mitään asiaa, ellei miehen työkohde olisi sijainnut sen liepeillä. Selvitin, että näkemisen arvoista paikassa olisivat katettu silta ja vanhakaupunki, jotka kävin sitten kuvaamassa muistoksi. Ja kyllä, grappa-niminen juoma (kuten myös kaupunki) on saanut nimensä läheisestä Grappa-vuoresta.


Vielä ennen valumista alas Toscanaan halusimme ottaa paremmin tuntumaa Gardajärven kaupunkeihin, joista kohteeksemme olin etukäteen valikoinut Malcesinen. Muiden rantakohteiden läpi ajettuamme olimmekin tyytyväisiä valintaan. Malcesine vaikutti eniten autenttiselta ja vanhaa henkivältä, vaikka turisteja parveili yhtä lailla sielläkin. Pakko myöntää, että paikka oli söpö ja romanttinen! Eikä ainoastaan omasta mielestäni, sillä saimme myös todistaa brittiläistä kosintaa rantaravintolassa illallista syödessämme. Seuraavana aamuna halusimme vielä tsekata näkymät paikalliselta Monte Baldon vuoren huipulta, jolta laskeuduimme alas osan matkaa polkuja pitkin reippaillen. (Kaiken överisöpöilyn tasapainottamiseksi saatte nyt kuvan, jossa lammas pissaa...)

Tämä kaikki oli kuitenkin vasta alkulämmittelyä, koska edessä häämötti vielä neljä päivää ihanassa Toscanassa, josta olimme hullaantuneet jo viime vuonna. Mutta siitä lisää myöhemmin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitäs sanot?