tiistai 23. kesäkuuta 2015

Keskikesän (?) juhla

Juhannus tuntuu saavan ihmiset aina hyvälle tuulelle, olivatpa olosuhteet millaiset tahansa. Kuten säätiedotuksissa luvattu kylmyys, sade, mitä näitä on... Vai miten kummassa joku jaksaa askarrella tienvarteen hyvää juhannusta ohiajaville toivottavan kyltin tai morjestella mökkilaiturilta spontaanisti veneilijöille? Itsekin taisimme olla melko hilpeissä tunnelmissa, vaikka juhannuksen reissukassiin pakattiinkin aurinkorasvan sijaan pari sateenvarjoa, villasukat, tumput ja kumpparit.


Vietimme juhannuksen siis miehen isovanhempien mökillä, viimevuotiseen tapaan. Tällä kertaa meillä oli myös kokko, jonka pystyttäminen olikin tämän jussin missio. Mökiltä oli nimittäin kaadettu kevättalvella kymmenkunta puuta, joista jääneistä oksaroskista haluttiin päästä eroon. (Ja pitäähän rönttähommissa olla toki asiaankuuluva varustus, kuten kuvasta näkyy. Kynitty kesätukkakaan ei ole pahitteeksi, ettei letti vaan leimahda lieskoissa...)


Kuului juhannukseen tietenkin myös mässäily, vaikkei kovin teemallinen sellainen. Halusin välttämättä kokeilla imam bayıldı -nimistä munakoisoruokaa, joka ei tosin välttämättä mätsännyt täysin ribsien ja BBQ-kastikkeen kanssa. Kuvassa taustalla häämöttävän tiilikasan muuraminen oikeaksi grilliksi voisi olla viimeistään se ensi juhannuksen missio.


Juhannuksen veneilyretki näyttää sekin muodostuvan jo perinteeksi. Tällä kertaa yritimme luovia jännistä kapeikoista, joista ihan kaikista ei sitten päästykään läpi asti. Välillä kun näytti aivan siltä, että soutelemme keskellä heinäpeltoa.


Olimme reissussa kaksi yötä, minkä mahdollisti kisujen mukaan ottaminen. Katit tuntuivat mökkiytyvän mukavasti, ja ne otollisimmatkin lämmittelypaikat taisivat löytyä. Kuvasta voi bongata myös oman juhannusaskareeni lopputuloksen: mökin uuden takan edustalaattojen saumauksen. Hieno tuli!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitäs sanot?