maanantai 11. toukokuuta 2015

Tampereen keskustan kirpputorit, osa 2

Hupsista hei, viime kesänä aloittamani Tampereen keskustakirpputorien koluamisurakka meinasi jäädä aivan puolitiehen. Keskustan itäpuolen kirppisten esittely saa kuitenkin jatkoa nyt, kun käyn läpi Tammerkosken länsipuoliset kirpparit. Olkaa hyvä!


Kirpputori Tarina
Laukontori 4
Kirpputori Tarina on keskustan kirppisten tuoreimmistoa. Kirpparissa on kaksi kerrosta: katutasossa on kahvila (herkullisen näköisine kakkuineen!) sekä arvokkaammat vintage-esineet ja kellarissa itsepalvelupöydät. Tilat ovat siistit ja viihtyisät ja käytävät väljät. Myynnissä on aika tavanomaista käyttötavaraa, vaatetta ja astiaa. Myös muutamia huonekaluja löytyy. Myyjät ovat nähtävästi löytäneet paikalle melko kiitettävästi, vaikka muutama pöytä onkin vielä tyhjillään. Asiakkaista en välttämättä sanoisi samaa; nyt kirpparilla oli melko hiljaista lauantaina parhaaseen shoppailuaikaan.


Radiokirppis
Laukontori 12
Toisin kuin Tarinassa, kivenheiton päässä Laukontorin toisella laidalla käy kova kuhina. Monien mielestä Radiokirppis on se Tampereen kirppis. Itse en ole oikein koskaan ymmärtänyt Radiokirppiksen hypetystä enkä muista, olenko koskaan edes löytänyt sieltä mitään. Kirpputorin tilat ovat jokseenkin klaustrofobiset, ja siellä on sekava suunnistaa. Tuntuu, että tavaraa pursuaa sieltä sun täältä. Minulla on myös tunne, että Radiolla on vaikea tehdä löytöjä, koska siellä käy niin paljon väkeä, että joku on varmasti ehtinyt löytää kaikki aarteet ennen minua. Toisaalta tarjonta vaikuttaa osin huonolaatuiselta ja jopa ylihinnoitellulta. Mene ja arvioi itse. Ehkä kyse on vain omasta asennevammastani.


Fida lähetystori
Kuninkaankatu 22
Olen puolueellinen mutta tykkään Fidoista. Kuninkaankadun Fida saa pisteitä samoista asioista kuin Tammelan kollegansa: vaatteiden lajittelu väreittäin, edulliset hinnat ja selkeä esillepano. Miinuskin on sama, nimittäin musavalinnat. Tällä kertaa Juha Tapion levy kuluu liian puhki. Tältä kirpparilta saa myös huonekaluja, mikä on minulle aina plussaa.


Pelastusarmeijan kirpputori
Satakunnankatu 27
Tämä Pelastusarmeijan kirppis on jotenkin sekava ja hajanainen. Tavaroiden esillepano ei ole optimaalinen, ja esimerkiksi astioita saa tonkia lattianrajasta asti epäkäytännöllisistä koreista. Lisäksi rekkien välissä on ahdas pujotella. Muutenkin tuntuu, että tämä on jollain tapaa "jämäerien" kauppa. Silti muistan hämmästelleeni tavaroiden kalliita hintoja. Katsastuskäynnillä kaikki tuotteet olivat tosin puoleen hintaan, enkä muista koskaan nähneeni kirpparilla niin paljon porukkaa.


Pelastusarmeijan kirpputori
Puutarhakatu 20
Riittää kun kävelee viisi minuuttia, ja on jo toisella Pelastusarmeijan kirppiksellä. Tämä on mukavan valoisa ja avara liike, toisin kuin monet maanalaisiin loukkoihin tuupatut kirppikset. Alakertaan on sijoitettu kaikenlaiset tekstiilit ja astiat, yläkertaan huonekalut, pientavarat ja kirjat. Täällä on aina siistiä ja rauhallista. Miinukset kirppis saa tuulikaapista tuunatusta sovituskopista, joka tuntui talvella pikemminkin jääkaapilta. Riisupa siellä sitten!


Kodin kakkonen
Papinkatu 20
Olen käynyt paikan päällä viimeksi aikana, jolloin Kodin kakkosen tilalla oli vielä osto- ja myyntiliike, joka oli jollain tapaa ihanan symppis liike. Nyt tilassa on Tampereen isoin kirpputori, joka taitaa olla myös uusimmasta päästä. Ja hyvin näkyvät myyntipöydät täyttyneen. Täällä jos missä on selkeä liikkua, joten halli on helppo kiertää läpi. Vaikka kirpparin alkupäässä ihastuttaneet antiikkihuonekalut muistuttivat vielä osto- ja myyntiliikkeen ajoista, nyt myynnissä oli hitusen liikaa krääsää. Tälle kirpparille pitää myös lähteä keskustasta erikseen, koska se sijaitsee hiukan jo Pyynikin puolella. En myöskään pitänyt uusien remonttitarvikkeiden osastosta kirpparin loppusuoralla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitäs sanot?