keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Vanha kunnon kääretorttu

Kas vain, sitä voi nähtävästi inspiroitua myös omista blogijorinoistaan. Leivonnaispostaus jätti päälle kääretorttuhimon, jonka oli taltuttamiseen ei auttanut muu kuin tekaista kyseinen leipomus. Hillot eivät meidän taloudessamme kulu sitten millään, joten en viitsinyt ostaa kaupasta iskemätöntä purkkia vattuhilloa vaan töräytin täytteeksi kaapin perukoilla pyörineen lemon curdin. Maistoin ainetta teollisesti valmistettuna nyt vasta ekaa kertaa ja voin kertoa, että siitä ei kyllä ole omatekoisen haastajaksi. Tästä huolimatta torttu teki mukavasti kauppansa ja sai kehuja kylään tulleilta yllätysvierailta. Olipa hyvä, että olin leiponut!


Kaikki kai kääretortun osaavat leipasta, mutta liitänpä tähän kuitenkin sen alkuperäisen reseptini, joka oli muuten ihka ensimmäinen ja tärkein ohje reseptivihkossani. Ehkä joku muukin innostuu käärylöitymään.

Kääretorttu

4 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
3/4 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
reilu 1 dl kermaa
1 prk lemon curdia tai vattuhilloa

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Vaahdota kananmunat ja sokeri. Torttulevystä tulee kuohkeaa vain, jos jaksaa vatkata riittävän kauan. Teininä kellotin aina ajaksi kahdeksan minuuttia, jolla kääreskästä tuli täydellinen. Lisää sitten joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Vatkaa nyt vain mahdollisimman vähän.

Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista kääretorttulevyä noin 10 minuuttia. Liian pitkä paistoaika saa levyn repeilemään rullattaessa. Ota levy uunista ja anna jäähtyä.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Kumoa levy leivinpaperille. Levitä päälle lemon curd ja sitten kermavaahto. Kääri rullaksi. Hunnuta kääretorttu tomusokerilla ja pistele menemään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitäs sanot?