tiistai 24. maaliskuuta 2015

Joululahjalaukku, osa 1


Viime viikolla otin vihdoin asiakseni panna joululahjaksi saamani Kenkäpaja Pihkan lahjakortin käytäntöön. Ihana mieheni oli keksinyt lahjoa minua mahdollisuudella räätälöidä nahkalaukku itse, koska nirsona en ollut löytänyt omannäköistä veskaa sitten mistään. Aika innovatiivista, sillä tällaista lahjakorttia ei pajan valikoimassa kuulemma ennestään vielä ollut...

Kuvat täältä ja täältä.

Pinterest-tilini oli jo tammikuussa käynyt kuumana laukkukuvista, mutta sitten asia vain oli jäänyt muiden juttujen jalkoihin. Töiden ehkä? Sosiaalisen elämän peräti? Mutta jos mieluisan laukun löytäminen kaupoista tuntui vaikealta, ei sen suunnitteleminen alusta alkaen ole sekään mikään läpihuutojuttu. Mahdollisuuksia tuntui olevan liikaakin, ja toisaalta taas en tiennyt, mitkä kaikki ideat olisivat oikeasti toteutettavissa. Hommaa hankaloitti tietysti sekin, etten ole millään lailla nahka-alan ammattilainen, joten en esimerkiksi osaa sanoa, millainen nahka mihinkin laukkumalliin sopii. Onneksi pajan käsityöläiset tietävät paremmin.


Nyt pähkäilemme siis yhdessä tekijän kanssa, miltä se unelmieni laukku tulisi näyttämään. Tähän minulla oli tietysti selviä kriteerejä: sen tuli ainakin olla käytännöllinen, yksinkertaisen tyylikäs ja ajaton, "olanylimallinen", konjakinvärinen ja sen kokoinen, että sinne mahtuu muutama kirja. Silti jäljelle jää lukemattomia mahdollisuuksi käytännön toteutukseen. Se "helpoin" asia, eli nahkan värin valinta, osoittautui jo sekin haasteelliseksi. Tulisihan sen kuitenkin mätsätä jo olemassa oleviin asusteisiini (jotka sattuvat olemaan hieman konjakkia tummempia).

Silti toivon, että tästä suunnitteluvaiheesta ei ole enää pitkä matka toteutukseen. Kunpa laukusta tulisi upea!

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Niinpä! Nyt alkaa suunnitelmat kallistua tuon alemman Pinterest-kuvan suuntaan, mittasuhteet on vain vähän erilaiset.

      Poista

Mitäs sanot?