maanantai 9. helmikuuta 2015

Mahalaukunvenytysharjoitus


Mitä ylellisyyttä. Näin voisin kirjoittaa joka kerta, kun saan kokata yhdessä ystävien kanssa (mitä on tapahtunut viime aikoina ilahduttavan usein). Eilen ruokailtiin kaveripariskunnan luona oikein pitkän kaavan kautta.


Menulla oli minulle monta uutta tuttavuutta, mutta näitähän foodiekaverini olivat jo tykönään testailleet. Jokaiselle oli etukäteen suunniteltu oma vastuualueensa, joten keittiössä oli jopa yllättävän rauhaisaa.


Menu
Päärynä-vuohenjuustosalaatti
Gnocchit pestolla
Beef wellington, palsternakkapyree ja punaviinikastike
Suklaakakku karamellisydämellä
Kuohuviiniä, punaviiniä, oluita


Ruoat valmistuivat laji kerrallaan. Maha täyttyi pikkuhiljaa, eikä janokaan ehtinyt tulla. Oluita harrastava isäntämme täytti laseja maailman huipuiksi rankatuilla juomilla. Toinen pariskunta oli taas hankkinut juotavaksi hyviä viinejä.


Suklaakakun karamellisydän eli "laava" ei aivan pysynyt leivoksen sisällä, mutta hyvää jälkkäri oli siltikin. Niin kuin kaikki muutkin ruokalajit. Eipä ollut ylläri.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitäs sanot?