perjantai 30. tammikuuta 2015

Rukiinen näkkäri

Tein ensimmäistä kertaa itse näkkileipää. Sitäkin minulla oli jo vuosia ollut tarkoitus leipoa, mutta sain aikaiseksi vasta nyt, kun Aamulehden ruokasivujen resepti antoi kokeiluun viimeisen kipinän.


Lopputulos oli varsin onnistunut, voin suositella! Ohje oli helppo ja nopeatekoinen, ja kuiva-ainekaapista löytyi valmiiksi melkein kaikki ainekset. Maku oli hyvä ja koostumus mukavan siemeninen. Mieskin oikein kysyi, kai aion leipoa näkkäriä vielä uudestaan. Aion kyllä.


Rukiinen näkkäri

1 pellillinen

1 ½ dl kaurahiutaleita
2 dl ruisjauhoja
1 dl seesaminsiemeniä
1 dl auringonkukansiemeniä
½ dl pellavansiemeniä (murskasin kevyesti)
½ tl suolaa
½ tl leivinjauhetta
4 dl haaleaa vettä
0,6 dl öljyä

Sekoita ensin kuivat aineet ja lisää sitten vesi ja öljy. Anna turvota viitisen minuuttia. Levitä tasaisesti uunipellille. Paista 200 asteessa 10 minuuttia. Leikkaa näkkileipä paloiksi ja jatka paistamista vielä 40 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitäs sanot?