lauantai 3. tammikuuta 2015

Räjähtävä helmineulepipo


Esittelenpä vielä yhden värkkäämäni joululahjan. Mies oli vihjaillut tarvitsevansa uuden pipon, ja tästä tarpeesta syntyi yksi paketti pukinkonttiin. Mallin päädyin lopulta säveltämään itse monen ohjeen sekoituksena  mikä oli ohjeiden orjana jännittävä haaste, etenkin kun jätin neulomisen melkein viime tippaan. Lankana pipossa käytin kaksinkertaista Novitan Naavaa ja kuosina hassunnimistä räjähtävää helmineuletta  kai miehelle tulevassa päähineessä kuuluukin olla vähän actionia? Piposta tuli mukavan jämäkkä ja oikein sopiva, ja aion vielä toteuttaa sellaisen itsellenikin osittain samoilla spekseillä, kun ne kerran hyviksi totesin.


Tässä siis pipon ohje, ellei muiden niin ainakin itseni myöhempään käyttöön.

Tarvitset näitä:
kaksi kerää Novitan Naava-lankaa, väri 054
pyöröpuikko (40 cm) ja sukkapuikot nro 6 (käytin luomiseen nroa 8)

Tee näin:
Luo kaksinkertaisella langalla 60 s. Neulo suljettuna neuleena 2 o, 2 n -joustinneuletta 5 krs. Aloita sitten mallineuleen neulominen: neulo 1. kerros o, 2. kerros 1 o, 1 n krs loppuun, 3. kerros o ja 4. kerros 1 n, 1 o krs loppuun. Jatka mallineuletta, kunnes pipon koko korkeus on n. 15,5 cm. Kavenna sitten joka krs:lla 6 s tasavälein. Mallineuletta
 neulotaan muuten normaalisti, mutta kavennuksen kohdalla neulotaan kaksi samaa s:aa (2 o tai 2 n) peräkkäin niin, että mallineule pysyy oikeana. Jatka kaventamista, kunnes työssä on jäljellä 6 s. Katkaise lanka, pujota se neulan avulla loppujen s:iden läpi ja kiristä reikä umpeen. Päättele hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitäs sanot?