lauantai 24. tammikuuta 2015

Afternoon tea Moro sky barissa

Kuinkas ollakaan, mies paukahti eilen aikaisin töistä kotiin hinkuen kahvilaan juuri, kun olin lukenut Aamulehdestä jutun Tampereen tornihotellin afternoon tea -buffetista. Emme nähneet muuta vaihtoehtoa kuin lähteä testaamaan se.


Buffetin ideana on, että 14 euron hintaan saa ahtaa kupuunsa niin paljon kahvia tai teetä sekä leivoksia ja suolapaloja kuin noutopöydästä kehtaa hakea. Ongelmaksi muodostui kuitenkin joko tarjoilun hitaus tai yllättävä ruuhka, jonka AL:n artikkeli oli saanut aikaan. Viimeiset herkut napsittiin noutopöydästä nenäni edestä siinä samassa, kun sain teekannun käteeni, ja buffetin täydennystä sai odotella niin kauan, että teeni oli melkein jäähtynyt. Ei hyvä.


Herkkupalojen ulkonäössä ei sen sijaan ollut vikaa. Maku oli semijees; kakkusten täyte maistui aavistuksen liian esanssiselta ja pohja pahvimaiselta. Eniten makua oli mangoleivoksissa, jotka oli tosin otettu suoraan pakastimesta, ja sitä myöten ne olivat vielä jäässä. Tähän hintaan olisin odottanut enemmän. Kolme suolaista vaihtoehtoa ei riittänyt tasoittamaan kakkujen aiheuttamaa sokerihumalaa, etenkin kun ne tulivat pöytään vasta jälkijunassa, jolloin mahansa ehti jo täyttää makeilla herkuilla. Buffetti oli myös katettu epäonnistuneesti baarin nurkkaan, mikä teki lautasen täydentämisestä tungoksessa hankalaa.


14 euroa oli tästä kattauksesta hieman liikaa, mutta toisaalta pakettiin kuuluvat myös huikaisevat näköalat Tampereen yli. Jos tykkää kakuista ja on venyttänyt jälkiruokamahansa sopivaksi (eikä ole vielä ehtinyt käydä Tornissa), buffetti on ehkä testaamisen arvoinen. Itselleni riittää kerta. Lisäksi en vain pysty lopettamaan baarin konseptin ihmettelemistä: paikka on nimetty huikentelevasti sky bariksi mutta hiukan juntisti Moroksi, seinillä on kuvia tamperelaisurheilijoista ja henkilökunnan työasuina on pelipaidat mutta silti on haluttu lanseerata englantilaistyylinen afternoon tea. Mitä baari oikein haluaa olla ja missä on sen punainen lanka? Saako hapuilun anteeksi hienoilla näkymillä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitäs sanot?