maanantai 15. joulukuuta 2014

Myyjäislauantai


Lauantaina järjestettiin perinteiset Marttojen joulumyyjäiset, joihin myös oma marttaporukkani Vauhtimartat osallistui. Meillä oli oikeastaan tapahtuman leivonnaismonopoli, koska kaikissa muissa pöydissä kaupattiin lähinnä käsitöitä tai kirjoja. Oman talkoo-osuuteni olin hoitanut jo aiemmin myyjäissalia järjestellessä ja nyt piipahdin paikalla enää viemässä myyntiin itse leipomani tuotteet eli pari mutakakkua. Mukavasti tyhjentynyt pöytämme kaipasikin siinä vaiheessa jo täydennystä.Mainostin myyjäisiä joka taholla juurikin sanalla perinteiset, koska sitä ne nimenomaan ovat. Samat myyjät näyttävät palaavan vakkaripaikoilleen vuosi toisensa jälkeen, ehkä hieman valikoimaansa uudistaen. Villasukkien, pipojen ja tumppujen valikoima on valtaisa. Käytävillä tulvii mummuja ja kahviossa tuoksuu pulla. Näistä myyjäisistä tulee mieleen joulu.

Mutta kun sitä oli kerran kylille lähtenyt, pitihän sitä samalla käydä tsekkaamassa kilpailevat myyjäiset Pakkahuoneella, jossa asiakaskunta on keski-iältään hieman nuorempaa.


Designtori järjestetään monta kertaa vuodessa, eikä joulukuinen tapahtuma eroa tunnelmaltaan juuri muista. Nyt bongasin myyntipöydiltä kuitenkin muutaman oivaltavan talvisen tuotteen. Ehkä parhaiten mieleeni jäivät Omashopin joulupallot, joiden vasta hetken ihmettelyn jälkeen tajusin olevan askarreltu sälekaihtimista. Eikä kerrota kellekään, mutta olisiko myös ensimmäinen joululahja nyt hankittuna...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitäs sanot?