tiistai 23. joulukuuta 2014

Joululahjahimmelit


Olohuoneemme seinustalla roikkuu väliaikainen koristus. Himmeli, jonka tein lauantai-illan puhteina joululahjaksi iskälle. Vaikka me vähän kyllä sovittiin, ettei tänä vuonna hankita lahjoja. Mutta lasketaanko sitä, jos ne tekee itse?


Malli on Pirjo Väisäsen Olkityöt-kirjasta. Herkkä-niminen himmeli on ulkomuodoltaan moderni mutta silti kauniin perinteinen. Korkeutta sille kertyi mukavat 80 cm, joten näyttäväkin se on. (Tämä on varmaan lähinnä note to self: himmeliin kului 40 kpl 20 cm:n olkea ja 20 kpl 8 cm:n olkea.)

Luulin pitäväni paljon enemmän tällaisista kutomalla tehdyistä himmeleistä, kunnes sitten kokeilin myös rakentamista:


Tämän himmelin suunnittelin itse muutaman mallin pohjalta, ja siitä tuli yllättävänkin nätti. Ison tahokkaan strategiset mitat ovat 20 cm (ylä- ja alaoljet) ja 17 cm (vaakaoljet), seitsemällä pikkutahokkaalla ne ovat 8 cm ja 6,8 cm. Tämä himmeli matkaa huomenna miehen mummulaan. Toivottavasti se on mummun ja papan mieleen.


Tunnelmallista joulua!

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos, tykkään siitä paljon itsekin! Modernin ja perinteisen yhdistelmä vetoaa. Himmelin tekemiseen meni suunnilleen puolisentoista tuntia ja malli on helppo, joten jos vähänkin kiinnostaa lähteä askartelemaan niin kokeile ihmeessä.

      Poista

Mitäs sanot?