maanantai 1. joulukuuta 2014

Dagen efter


Minkä juhlien jälkeen emännän kotona on näin siistiä? No tyttöjen pikkujoulujen tietty.


Miehen futisjoukkuekavereiden tyttöystävät ryhdistäytyivät ja järjestivät ensimmäisen yhteiskokoontumisen vain naisten kesken. Sillä aikaa kun tsubut juhlivat pikkujouluja, äijät kokoontuivat tietenkin keskenään ravintolaan, koska mitä nyt olisi lauantai-ilta yksin kotona ilman tyttistä. Naisten kekkeripaikaksi valikoitui meidän koti, koska meillä nyt vain sattuu olemaan mukavasti tilaa kymmenpäiselle juhlaväelle. Ja lisäbonuksena se ulkoporeamme...


Oikeastaan ihailen miehen kaveriporukan yhteisöllisyyttä, koska sama jengi on pitänyt tiiviisti yhtä jo vuosikaudet, ja osa on tuntenut jo ala-asteelta, ellei kauempaakin. Edelleen tämä sakki kokoontuu säännöllisesti pelaamaan ja saunomaan yhdessä. Muun muassa. Tällainen on utopiaa minunlaiselleni, joka on muuttanut käpykylästä isompaan kaupunkiin. Tampereen kokoisessa paikassa on mahdollista se, että ystävät jäävät lähelle asumaan. Nyt hienoa onkin se, että olen saanut uusia kavereita miehen ystävien tyttöystävistä, joita on ensin yhdistänyt vain suhde saman porukan miehiin. On sitä paitsi vain mukavaa pystyä jakamaan turhautuminen siihen, kuinka miehet jättelevät kalsareitaan ja märkiä pyyhkeitään saunaillan tarjonneen pariskunnan kotiin illan päätteeksi...Nyt juhlimme siis pikkujouluja. Se oli hyvä syy satsata edes hieman somistukseen: sytyttää kynttilöitä, laittaa ulko-oveen kranssi, tökkiä appelsiineihin neilikoita, tuoda pöytään joulupalloja, käpyjä ja havuja sekä ripustaa ikkunaan jouluvalo. Tämä on miehen papan taidonnäyte, josta on muodostunut tärkein joulurekvisiittani niiden kolmen joulun kuluessa, joita olen tässä talossa viettänyt. Asetan sen olohuoneen ikkunaan aina ensimmäisenä adventtina tai joulukuun ensimmäisenä päivänä, kumpi nyt ensiksi sattuu tulemaan.


Aamulla oli ilo astua ulos makuuhuoneesta, kun ne vähätkin sotkut oli siivottu ja astiat kerätty yhdessä tiskikoneeseen. Hyvä naiset! Ruoanjämiä olisi ollut rääppiäisiksi asti. No, ehkä näitä naisten juhlia tulee vielä lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitäs sanot?