keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Cantuccini-mantelikorput


Puhutaan Italia-henkisistä lahjakoreistamme vielä cantuccini-mantelikorppujen verran. En ollut leiponut niitä koskaan aiemmin, mutta luotin siihen, että reseptiä Fb:ssa mainostanut kaverini tiesi mistä puhui.


Sinänsä tästä linkistä löytyvä ohje olikin simppeli. Sen voin tosin vihjata, että voita ja sokeria ei tarvitse yrittää vatkata vaahdoksi asti (tämä ei selvinnyt ohjeesta) ja että taikinapötköistä tulee kuin tuleekin lopulta helposti muotoiltavia, vaikka ne jääkaappiin laitettaessa tuntuvatkin todella tahmaisilta.


Näitä rapsakoita ja hauskannäköisiä korppuja aion leipoa jatkossa ihan vain kotikäyttöönkin, sen verran hyviä olivat. Lahjaksi annettaessa ne kannattaa pakata nätisti; itselläni ei ollut valmiita sellofaanipusseja, mutta askartelin sellaiset sellofaanirullasta leikatusta arkista ja suljin pussin kartonkiläpällä. Korput voi pakata myös nättiin lasipurkkiin tai vaikkapa vintagemetallirasiaan. Kiva astia voi olla osa lahjaa. Ja näyttää paljon paremmalta kuin samea pakastepussi.

Nyt on aika toivottaa kaikille oikein jännää uutta vuotta! Palataan vuonna 2015!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitäs sanot?