maanantai 24. marraskuuta 2014

T-kupin kokoinen teekuppi

Viime päivinä Facebookissa on kiertänyt kahvikuppihaaste, jossa on innostettu ihmisiä kuvaamaan oman kupposensa viiden päivän ajan. Kukaan ei ole haastanut minua, mutta nytpä näette, millaisesta kupista hörpin teeni nykyään:


Asia on nähkääs niin, että juon ison kupillisen teetä joka päivä. Olen nyt varmaan vuoden päivät jahdannut Sitä Täydellistä Teemukia, joka tekisi teehetkistäni oikealla tavalla nautinnollisia. Mukin etsintöjä ovat pitkittäneet (ilmeisesti liian) tiukat kriteerini: kupin pitää olla vetävä (sekä sisäisesti että ulkoisesti), matala ja leveä, ohutreunainen sekä halpa. Vanhoissa kupeissa olisi oikeanlaista tenhoa, mutta ne ovat järjestään auttamattoman pieniä, joten kirppariretket eivät ole tuottaneet tulosta. Uusista kupeista taas puuttuu tunnelma, ja ne ovat liian klohmoja. Nyt päätin kuitenkin kokeilla, voisiko Arabian Iltalaulu-kuppi olla se oikea.


Iltalauluun mahtuu ruhtinaalliset puoli litraa teetä; ei ole pakko santsata, ellei halua vetää teeövereitä. Lintukuvio täyttää aika kivasti kauneuskriteerin. Mataluus ja leveys tekevät kupista mukavasti kämmenten väliin sopivan, mikä lämmittää kalikkanäppejäni. Ohutreunaisuudessa olisi vielä vähän petrattavaa, koska vaatimuksiini kuului todella ohut reuna, joka antaa kuvitelmissani tiettyä ylellisyyttä. Muki oli myös suhteellisen halpa, kun käytin sen ostamiseen Kodin1:n 30 prosentin alekuponkia. Mukiin olisi toki voinut ostaa myös aluslautasen, mutta siihen aika ei ollut vielä kypsä. Pelkän mukin ostaminen tuntui jo riittävän suurelta päätökseltä yhdelle kerralle!


Nyt minulla on siis uusi teesammio. Toivotaan, että jokapäiväisestä teenlitkimisestä tulee sen myötä juhlahetki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitäs sanot?