tiistai 15. heinäkuuta 2014

Tampereen keskustan kirpputorit, osa 1

Mitä kirpputoreja Tampereen keskustassa on ja missä niistä kannattaa käydä? Tein pienen kierroksen, jolla kolusin suurimman osan Tammerkosken itäpuolella sijaitsevista kirppareista. Tässä pieni yhteenveto:


Pelastusarmeijan kirpputori
Itsenäisyydenkatu 25–27
Aloitin kierroksen keskustan itäosasta (oikeastaan jo Tammelan kaupunginosan puolelta), joten ensimmäinen pysähdyspaikkani oli Pelastusarmeijan kirppis Itsenäisyydenkadulla. Pieni kirppari voi jäädä helposti huomaamatta, koska katutasossa sillä on vain piskuinen huonekaluosaston näyteikkuna. Usein asiakkaita onkin kirppiksellä samaan aikaan vain muutama. Mööpelitarjonta on pientä, mutta vastaan saattaa tulla kivojakin yksilöitä. Muut tavarat ovat yläkerrassa. Valikoima on suppea; vaatteet eivät ole erityisen nuorekkaita, mutta laukkujen ja astioiden joukossa oli tällä kertaa potentiaalisia löytöjä. Tämä on vähän sellainen kirppari, jolta ei odota paljon mutta joka saattaa yllättää positiivisesti.


Bonuskirppis
Itsenäisyydenkatu 11–13
Bonuskirppis tulee pian vastaan keskustaan päin jatkettaessa. Tällä kirppiksellä on aina jotenkin sotkuinen yleisilme. Tosin se ehkä johtuu siitä, että suositussa Bonuksessa penkojia riittää. Tarjolla on paljon vaatteita, muut tavarat ovat pitkälti "perusrihkamaa". Tuntuu, että suosituilla kirppareilla joku muu ehtii aina viedä parhaat päältä. Peilejä saisi olla useampi, koska joitain vaatteita voisi sovitella ylleen riisumattakin. Bonuksella ei käy kortti, joten muista varata mukaan käteistä.


Tammelantorin kirpputorialue
Tammelan puistokatu
Tammelantorilla järjestetään kirppis kesälauantaisin kello 6–14. Parhaat löydöt tehdään luonnollisesti heti aamusta. Tarjolla on perusarabiaa ja -iittalaa, vanhoja kirjoja ja lehtiä, vaatteita ja leluja. Mummuilta voi tehdä hyviä vintagenahkalaukkulöytöjä! Osa myyjistä taitaa olla tuttuja kasvoja jo useamman vuoden takaa. Pitää muistaa, että torin kirpparitarjontaan vaikuttaa myös sää.


Kaunotar ja kulkuri
Tammelan puistokatu 34
Second hand -putiikki Kaunottaressa ja kulkurissa on kelpuutettu myyntiin vain "ajankohtaisia" vaatteita, joten penkomisaika lyhenee mukavasti. Toki liikekin on aika pieni, ja välillä tulee ahdasta. Siistissä kaupassa on kiva asioida, ja Tehosekoittimen kadonneelta jäseneltä näyttävä myyjä piristää mieltä tyylillään. Hinnat ovat melko korkeita, mutta siisteistä vaatteista maksaa mielellään.


Fida lähetystori
Tammelan puistokatu 37
Melkein Kaunotarta ja kulkuria vastapäätä sijaitsee Fidan kirppis. Sen yleisilme on siistiytynyt sitten viime visiittini. Fidan kirppikset ovat jostain syystä suosikkejani, tai niiltä olen ainakin tehnyt monia hyviä löytöjä. Tykkään aina siitä, että vaatteet on lajiteltu väreittäin; voin skipata huoletta tietyt rekit ja keskittyä olennaiseen. Huonekaluja ei tästä Fidasta enää löytynytkään, mutta pientavaroita kyllä. Esillepano on mukavan selkeä. Plussaa edullisista hinnoista, miinusta hengellisestä taustamusiikista.


UFF
Hämeenkatu 9
Seuraava kirppis tuleekin vastaan vasta Hämeenkadulla (sisäpihalla Siilinkarin kahvilan takana). UFF on siisti ja selkeä kuin Fidakin, mutta hinnat ovat korkeammat. Tarjolla on vain vaatteita, asusteita ja kodintekstiilejä. Aleviikoilla tavaraa saa edullisesti, ja esimerkiksi takeissa tai nahkalaukuissa säästö voi olla tuntuva. Suuri osa UFFin rekeistä on sopivalla korkeudella, joten kädet eivät puudu kurottelusta eivätkä polvet hajoa kyykkimisestä (itselleni jostain syystä merkityksellinen asia!). UFF saa pisteet kotiin myös hyvästä musasta. Ja tummatukkainen myyjätär on suorastaan mun tyyli-idolini!


Kyttälän kirppis
Aleksanterinkatu 10
Hiukan syrjemmällä keskustasta on Kyttälän kirppis. Siellä voi poiketa vaikkapa Runo- tai Vohvelikahvilassa käynnin yhteydessä. Muutaman vuoden pystyssä ollutta kirpparia vaivaa pieni ankeailmeisyys. Siellä on myynnissä paljon astioita, muutamat niistä keräilytavaroita mutta loput jokseenkin mielenkiinnottomia. Vaatteitakin on jonkin verran, mutta trendilöytöjä niissä ei kyllä ole. Paikka tuntuu hiljaiselta. Ovatko myyjät ja asiakkaat vielä kunnolla löytäneet Kyttälän kirppistä?

Tammerkosken länsipuolen kirppikset esittelen myöhemmässä vaiheessa, stay tuned!

EDIT: Esittelyn toinen osa löytyy täältä.

1 kommentti:

  1. Lisäksi kannattaa vilkaista äijäkirppis pirkanmaan tarjontaa facebookista esim. räntäsateen sattuessa

    VastaaPoista

Mitäs sanot?