keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Viherhuone


Semiaurinkoisen päivän kunniaksi jatketaan kotikierrosta tuoreilla kuvilla. Saanen esitellä: viherhuone, jota myös hampaidenpesuhuoneeksi kutsutaan. Tila on entinen parveke, joka vessan viereisen sijaintinsa ansiosta palvelee siis satunnaisesti hampaidenpesutilana. Enpä olisi arvannut, että kodissani olisi joskus oma huoneensa tuollekin toiminnolle... Jos viherhuoneeseen ei olisi nyt sijoitettu miehen rakasta istuinta, näkisin siellä myös pikkuisen söpön kahvittelupöydän ja pari tuolia. Joku kaveri taisi myös ehdottaa, että tilaan sopisi hauskasti matala itämainen pöytä, jonka ääressä istutaan lattiatyynyillä. Kasvit ovat joka tapauksessa viherhuoneen must-juttu, sanoohan sen jo tilan nimikin. Myös ulkona rehottava lehmus tuo huoneeseen asiaankuuluvaa vehreyttä.Vitriini on rakennettu iskän mummulasta pelastettujen ikkunoiden ympärille. Sen takaseinään lätkäistiin vielä jämätapettia lisäeloa antamaan. Nyt kaappi on sullottu täyteen kirjoja, joten eloa siinä on kyllä muutenkin. Rungollinen limoviikuna odottaa vielä kauniimpaa ruukkua. Matkalaukut olen dyykannut roskalavoilta, ja ylemmän lukot piti hajottaa, koska kapsäkin mystinen sisältö oli tietenkin pakko paljastaa. Sisältä löytyi ainakin likainen merimiessäkki! Aralian sain viime talvena kaveriltani, mutta ilmeisesti se on kierrellyt jo useammassakin kodissa elämänsä aikana.


Kissojen kiipeilypuu vilahtikin jo aikaisemmissa postauksissa. Sen käyttöaste on parantunut koko ajan; nyt siihen jo kynsitäänkin! Myös traakkipuun betoniruukku on syntynyt omin kätösin. Oikeassa reunassa hapsottava limoviikuna on peräisin kummitädiltäni, joka työnsi sen taannoiseen yksiööni, koska hänen omakotitalossaan ei kuulemma ollut sille tilaa... Limosta on vuosien saatossa muodostunut läheinen ystäväni.


Vanhan kaappikellon miehen isä on aikoinaan ostanut antiikkiliikkeestä. Ennen talon remonttia se seisoi alakerran aulassa, mutta nyt se on löytänyt paikkansa viherhuoneen viereiseltä käytävältä. Viherhuoneen liukuovet ovat itse asiassa "tavalliset" Kirenan kaapinovet. Huoneen sisustuskokonaisuus saattaa ehkä olla sekalainen, mutta ainakin lähes kaikilla tavaroilla on oma tarinansa ja historiansa, oli se sitten pitempi tai lyhyempi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitäs sanot?